lørdag den 21. april 2012

Hvidt forår

Vinteren har været hård ved mine krukker med Purissima tulipaner - ikke noget kønt syn. Heldigvis har de løg, der er lagt i bedene, ikke taget skade af frosten.
Smukke er de dog, når man kommer tæt på.


De hvide judaspenge Lunaria er sprunget ud. De er placeret bagerst i bedet, da jeg havde forventet, at de ville blive mindst en meter høje. De er dog kun blevet omkring 40 cm høje, så det ser noget anderledes ud end forventet.


Endnu et mirabelleblomst billede :-)
Er der nogen har har et bud på hvad nedenstående lugefund er for et træ? Jeg syntes, at det ligner hjortetaktræ blade - men springer de ud allerede nu?


Ha' en fantastisk søndag i haven :-)

29 kommentarer:

 1. very nice! and where he kept a bucket of tulips? smile

  SvarSlet
 2. Det er et hjortetaktræ, det er i øvrigt et meget smukt træ.
  Vær opmærksom på, at den laver en masse rodskud, så vær bevist om, hvor du har det stående !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi - Jeg har et andet hjortetaktræ i en krukke, men det er ikke sprunget ud endnu - måske kunne det ikke klare frosten. Jeg tror også, jeg lader det nye stå i en krukke. Jeg kan bedst lide dem, når de ikke er så store.

   Slet
 3. Jeg håber også at jeg får hvide judaspenge planter i år - jeg købte i hvertfald frø og fik spiret nogen sidste år, men overlevede de eller var det kun de rødlilla - jeg tror altid jeg kan huske det hele - jeg må se det når de blomstrer :o)
  Så vidt jeg husker, så vokser planterne videre i højde/bredde efter at blomstringen er begyndt - så jeg tror der stadig er håb for at de bliver så høje som du ønskede dig det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Berit - Mine såede jeg i sommeren 2010, og det var kun et par stykker, der blomstrede sidste år. Så vil jeg krydse fingre for, at de bliver lidt større :-)

   Slet
  2. Jeg kommer lige i tanke om at den plante der står hvor børnenes sandkasse før stod, den er blevet den største hos mig. Så jeg vil huske at smide nogle skefulde grus/sand i deres plantehuller fremover når jeg planter ud.

   Slet
  3. Tak for tippet Berit. Vi har tung lerjord, så det er nok derfor, de ikke er blevet større.

   Slet
 4. Kjempe flotte hvite tulipaner!

  SvarSlet
 5. Hej Gitte
  Mit bud på planten er en røn, har du rønnebærtræer i nærheden. Jeg mener også, at det er for tidligt med hjortetakstræet, de er ikke sprunget ud endnu.
  Smukke hvide blomster du viser, Purissima er så smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - Godt bud, jeg har ikke nogle rønnebærtræer i haven, men frøene kan jo komme langt fra med fuglene. Spændende at se hvad træet bliver til :-)

   Slet
 6. Det er bare så flot med zink beholdere og tulipaner, tak fordi du mindede mig om det. Skal helt sikkert have lagt nogle til efteråret. Det ser dejligt ud det hele, tak for kigget

  SvarSlet
 7. Jeg har købt frø til hvide judaspenge, så det er godt at høre nogle erfaringer ;-)

  Har du boret hul i zinkspandene? Jeg spørger, fordi jeg selv har meget svært ved at få mig selv til det, og samtidig er det jo et problem, hvis der står vand i krukken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ina - Ja, der er huller i spandene og endda også et lag små sten med fiberdug i bunden. Da vi havde noget til overs fra byggeriet.

   Slet
 8. Flotte hvide tulipaner og zinkspande er en god kombination.
  Fik lidt Judaspengefrø fra Oles Have - vil lige læne mig lidt op af jer der har sået. God havesøndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne - Jeg tror, at de hvide judaspenge er lidt sværere end de lilla. Fra min barndomshave mindes jeg, at de lilla næsten groede som ukrudt - eller måske husker jeg forkert ;-)

   Slet
 9. Hvor ser det flot ud med tulipanerne i zinkspandene. Spændende hvad det er for et lille træ du har fundet.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-Mette - Jeg glæder mig, til at se hvad træet bliver til :-)

   Slet
 10. Det var virkelig flotte hvite tulipaner! Jeg er så glad i hvite blomster :-)

  SvarSlet
 11. Ikke noget kønt syn????? WHAT...det ser ellers godt ud med tulipanerne i zinkspande :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene - Det ses nok ikke så tydeligt på billedet, men der er en del af løgene i krukkerne, der ikke blevet til noget. Der er kun kommet nogle max. 5 cm høje ødelagte blade ud af løgene.

   Slet
 12. Hej Gitte. Jeg synes altså også, at det ser rigtig godt ud. Dine zinkkrukker ser rigtig lækre ud. Det passer rigtig godt til tulipanerne. Også rigtig god søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte - Jeg er også super glad for de zinkkrukker, da det er nogle, jeg har arvet fra min farmor :-)

   Slet
 13. Jeg er enig med de andre i at også tulipanerne i zinkspandene er skønne. Mange af mine har også fået bladene lidt ødelagt, men heldighvis er det jo ikke gået ud over blomsterne.
  Jeg har 'kun' lilla Judaspenge, også for første gang i år. Mine blomstrede heller ikke sidste år, som var deres andet år. Underligt, men det har jo nok noget med vejret at gøre. I år er der dog store knopper, så jeg glæder mig helt vildt til at se dem i blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne - Jeg har aldrig før haft problemer med tulipaner i krukker, så det må være den meget hårde frost. Så springer dine judaspenge nok også snart ud :-)

   Slet
 14. Hvor ser det godt ud med tulipaner i Zinkspandene.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...