mandag den 14. januar 2013

Pragtfulde Pragtkærte og spørgsmål omkring frø køb og frost

Jeg er bagefter i år.. Jeg plejer at bestille frø på internettet i juleferien, men det nåede jeg ikke. Efter de sidste par uger, at have klikket mig igennem en række forskellige frøfirmaers sortimenter, er jeg nu klar til at bestille.

Når jeg kigger på vejrudsigten for de næste par uger, bliver jeg i tvivl, om det er et godt tidspunkt at bestille frø. Kan frø fra frostfølsomme planter/sommerblomster tåle at ligge i postkassen i 6-8 timer ved 5-10 graders frost?


Jeg faldt lige over nogle billeder af den smukke pragtkærte Gaura lindheimeri. Jeg holder meget af dens lette udtryk og små yndige blomster.

Jeg synes den er specielt smuk sammen med græsser, herunder sammen med zebragræs Miscanthus Sinensis.


Billederne er taget 20. oktober 2012, så det er derfor den ikke er så blomsterrig.


Jeg dyrker den som sommerblomst, men den er flerårig,  hvis vi får en mild vinter.


 
I må have en dejlig uge derude - håber I kan holde varmen :-)

13 kommentarer:

 1. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med spørgsmål angående frøkøb og frost, da jeg intet gør i frøsåning selv.
  Men at Pragtkærten er pragtfuld, det har du fuldstændig ret i :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 2. Uha endnu en at undersøge...hvor er den smuk. Jeg sidder og søger, klikker, opgiver og udskyder...tror det kræver lidt genopfriskning af bede, så jeg mere nøgternt kan vælge og ikke bare købe efter impulser. Men der ender altid med at der kommer andre med i puljen end planlagt...

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
 3. Så længe vi har brændeovnen, kan vi godt holde varmen, ellers ville det knibe noget.
  Ingen kommentar til frøene, da jeg ikke ved nok om det. Pragtkerten ser smuk ud. God uge til dig også.

  SvarSlet
 4. Vedr. dit spørgsmål om frø i postkassen, kan jeg ikke hjælpe dig - det har jeg aldrig tænkt over. Men fortvivl ikke for du har masser af tid inden de skal sås og kan godt vente til det bliver lidt mildere igen.
  Jeg kan godt lide den fine og fjerlette pragtkærte og den står godt sammen med din zebragræs. Jeg tror at den vil passe ind mange steder fordi den er så enkel.

  SvarSlet
 5. Lekker blomst og deilige bilder! Jeg tror egentlig at frøene tåler frosten helt greit, ellers så ville de få problemer med bestille sommerblostfrø nord i både Norge og Sverige :) Planter derimot.. Ha en flott ny uke!

  SvarSlet
 6. Jeg TROR ikke, der sker noget ved at frøene ligger i en postkasse et par timer, selvom det er frostvejr. Mange frø skal jo have frost før de kan spire.
  Sidste vinter havde jeg glemt mine frø i udestuen...der stod de i flere dage i temmelig hårdt frost (mere end -5C) og de spirede da om foråret.

  SvarSlet
 7. Hej Gitte.Den er da smuk.....men jeg kender den ikke.Og det med frø i postkassen kan jeg ikke hjælpe med....har altid selv købt mine frø.
  Her hos os daler sneen lystigt ned,så det står vist på snerydning i morgen tidlig....hjørnegrund.God aften Jette

  SvarSlet
 8. Jeg tror ikke jeg personligt ville bestille frostfølsomme frø lige nu. Det er da også en smuk kombination med pragtkerten og zebragræsset, så det vil jeg da notere mig. God inspiration. Jeg har købt pragtkerten hos i Parahuset som færdigsået. (jeg troede det var et løg) Men desværre overlevede de ikke i krukken de stod i.

  SvarSlet
 9. Flotte billeder af Gaura, jeg havde dem i haven sidste år for første gang, og jeg skal bestemt ha' dem igen i år - men jeg køber planterne færdigt, det går lidt hurtigere med at få dem store, især når man ikke har så gode frø-sånings-vilkår.

  SvarSlet
 10. Hej Gitte. Det var en interessant plante. Jeg synes også du skal vente med at bestille frø, til de lover lidt mildere vejr. Jeg håber sådan på, at vinteren ikke bliver koldere end som nu. Selvom alt det hvide er flot, er det koldt og besværligt at færdes i.

  SvarSlet
 11. Den var jo riktig yndig, men ikke en kjent plante for meg! Nydelig var den!
  Miscanthus Sinensis har jeg i hagen selv, og den er jeg veldig glad i! Håper den tåler barfrosten vi har hatt i flere uker nå! Frøene dine tror jeg tåler godt å ligge i postkassen i kuldegrader!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlet
 12. Jeg har forspiret Pragtkærte. Den har spiret fint. Planterne er priklet og ser sunde og fine ud - men nu løber den i vejret og begynder at lægge sig ned. Kan pragtkærte knibes?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja, de bliver hurtigt meget lange. Jeg vil tro, man kan knibe pragtkærte, men har ikke selv gjort det. Du kan jo prøve at knibe en enkelt stængel, og se om den laver side skud.
   Mvh
   Gitte

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...