torsdag den 18. juli 2013

RHS Hampton Court Flower Show - Part 1

I sidste uge besøgte jeg RHS Hampton Court Flower show. Jeg havde inden læst, at det skulle være verdens største haveshow og jo tak, det var godt nok stort og meget velbesøgt. 
Jeg havde mest set frem til at besøge de forskellige havedesigneres show gardens og her blev jeg ikke skuffet – meget spændende og inspirerende og de overgik mine forventninger. Det var også spændende at besøge de forskellige planteskoler, men alle standene med have dimser kunne jeg godt undvære.  
Jeg vil vise billeder fra nogle af de efter min mening mest spændende udstillings haver.  


Den første have jeg vil vise jer er ’The Ecover garden'. Jeg faldt fuldstændig på halen over de fantastiske smukke plantesammensætninger i blå, hvide, grå og grønne farver. Nu er det jo også let at få en udstillingshave til at se fantastisk ud, da den kun skal være pæn i en uge. Vi har noget større udfordringer i vores egne haver, hvor bedene helst skal være pæne gennem hele have sæsonen.

 
Haven er designet af havedesigner Matthew Childs er har vundet mange havedesign priser og 'The Ecover Garden' vandt da også prisen 'Best show garden'.
Tidselkugler Echinops ritro 'Veitch's blue' i forgrunden mod perovskia og agapanthus.
Nu tænker I måske ’hvad i al verden sker der lige her – hvad laver den grønne plastflaske, plastlåget m.m. i haven’. Det er der selvfølgelig en forklaring på. Haven er sponsoreret af et firma der producere miljørigtige rengørings- og vaskemidler og plastemballagen til deres produkter er produceret af plantefibre, så de er miljørigtige og let nedbrydelige.  Elementerne i haven symbolisere firmaets grønne værdier, med rent vand som det vigtigste (blå bølger)

Det er nok ikke til at se på billederne, at der løber vand ud af tuden på plastflasken.


I næste indlæg vil jeg vise flere af mine favorit show haver. Bare rolig - jeg har ikke så mange billeder fra de andre haver.
På Fra frø til blomst’s Facebook side – klik her, kan I se mine billeder fra planteskole området. Man behøver ikke at have en Facebook profil, for at se billederne. 
 

10 kommentarer:

 1. Meget spændende. Og du kan roligt komme med en hel flok billeder, lad os endelig kigge med! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette. Jeg lover dig der kommer flere billeder :-)

   Slet
 2. Hej Gitte.Sjovt at se andre billeder fra Hampton.Jeg var også rigtig begejstret for alle de fine udstillingshaver.Deres farvevalg var bare suveræne.Men jeg kan nu godt lide at se hvad der er på markedet for have "dimser".Glæder mig til flere billeder.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Mit problem med alle dimserne boderne var måske, at det ærgrede mig, at jeg ikke kunne have tingene med hjem i kufferten ;-)

   Slet
 3. Jeg ser også gerne flere billeder. Den have, du viser i dag, balancerer netop på den rigtige side af at være velkomponeret i stedet for at være noget rod. Men som du skriver, hvordan ser den ud om en uge?

  SvarSlet
 4. Sådan et indlæg giver blod på tanden til selv at besøget et af de engelske haveshows en skønne dag ... Jeg debuterede selv i de engelske haver med en havetur i slutningen af maj, hvor vi var i Kent og Sussex at se på skønne haver. I love England!

  SvarSlet
  Svar
  1. Me too Lotte :-) Jeg har også fået blod på tanden til at besøge flere engelske haveshows efter dette besøg. Jeg har allerede set dine skønne indlæg fra din Englands rejse :-)

   Slet
 5. Sikke et fantastisk bed, jeg forstår godt at det vandt. Jeg så et bed med nogle af de samme planter på Floriaden sidste år - jeg er især vild med blandingen af Echinops og Perovskia sammen.
  jeg glæder mig til mere:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kombinationen af Echinops og Perovskia var også min favorit i bedet.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...