tirsdag den 10. april 2012

Jeg dyrker 'GULD' i min have :-)

Mine øjne blev store i dag, da jeg i supermarkeds grøntafdeling, spottede en samling små plastbeholdere med en lille håndfyld skvalderkål til 15 kr pr. styk...... Der stod ikke på emballagen hvor mange gram de indeholdt, så jeg måtte lige veje..... hele 28 gram inkl. emballage .... dvs. en pris på over 530 kr. pr. kilo....
Nu føler jeg mig rig, da jeg har meget skvalderkål Aegopodium podagraria i min have ;-) Værst (eller skal vi sige bedst) står det til under vores mirabellehæk, hvor det er umuligt at udrydde. Jeg plejer at fjerne skvalderkål i påskenferien, men har endnu ikke nået det i år.

Mirabellehækken blomstrer der hvor den ikke er blevet klippet rigtigt


Jeg kan godt lide duften af nyhøstet skvalderkål, men jeg har aldrig anvendt det i madlavningen. Bladene kan anvendes som spinat, og spises både rå i salater og i varme retter. Jeg har ikke tænkt mig at spise mit skvalderkål, da naboens teenager drenge ofte 'vander' hækken - primitivt. 

 

22 kommentarer:

 1. Skønne billeder - skøn årstid vi er midt i.
  Jeg kender også mange der har "guld" i haven uden at bruge det;-)

  Også en dejlig aften til dig!
  :-) Dorthe

  SvarSlet
 2. Beautiful blossom Gitte
  gr. Marijke

  SvarSlet
 3. Smil - du må da se om du kan blive leverandør af skvalderkål til supermarkedet.
  Hvis du bare kan få 5 kr. for 28 gram, så er det da ikke helt tosset ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så husk lige at lade være med at nævne noget om nabosønnens 'vanding'...

   Slet
 4. I vores tidligere have havde vi også skvalderkål, det har vi ikke her (endnu!) Til gengæld har vi padderokke og de er mindst lige så besværlige og jeg kender desværre ikke til nogen der vil betale for dem :(

  Go' aften til dig også.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har både skvalderkål og padderokke, og jeg vil helt klart sige at padderokkene er værst, for dem kan man bare ikke udrydde. Det kan man trods alt med skvalderkål, hvis man er ihærdig nok.

   Slet
 5. God historie om skvalderkålen :o) Du må prøve at sælge det.

  SvarSlet
 6. Der er penge i ukrudtet for tiden. Birgitte fra En landliggers dagbog har lige skrevet at man kan købe brændenælder i Irma. Jeg er leveringsdygtig i begge dele, men nok mest brændenælder. Pesto af skvalderkål er også dejligt :-)

  Jeg nyder også mirabelleblomsterne lige nu, både ude og inde :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det vildt! Jeg tror jeg ville være faldet bagover, hvis jeg havde set skvalderkål i supermarkedet.
  Jeg har også rigeligt. Jeg bruger faktisk mit, men det er til kaninerne. De elsker det om foråret. Senere om sommeren når bladene bliver større, gider de overhovedet ikke røre det. Jeg gnasker faktisk på det nogle gange, når jeg går i haven, altså om foråret :-D Men jeg har aldrig brugt det i madlavning, for der sætter min mand grænsen :-D

  SvarSlet
 8. Hej Gitte. Hold da helt op, det lyder fuldstændig skørt at man kan købe skvalderkål. Mon de får det solgt? Mon det skal være et nyt krydderurte-hit? Jeg har gravet temmelig meget væk i vores have og kan nu holde det nede rimeligt nemt og det er jeg glad for. Det spreder sig som om det fik betalt for det! Jeg har aldrig prøvet skvalderkål i madlavningen, tør det ikke rigtigt!

  SvarSlet
 9. Ej viste ikke man kunne spise det "skidt" tænker de gerne må komme i min have og samle sammen til deres supermarkeder. ville også ha være ude i påske men sygdom og dårligt vejr, så har jeg heller ikke nået det. øv øv ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 10. Tihi.. Ja så har man hørt det med !!! Men er det forresten ikke noget med, at det blev indført af munkene, som noget helbredende ??

  Men ja, spørg da om de er interesseret i en billigere leverandør !! Selvfølgelig uden at nævne vandingsmetoderne... ;))

  SvarSlet
 11. Man kan høre meget før ørerne falder af....
  Jeg ved godt man kan lave brændenælde suppe, men at man kan bruge skvalderkål. Det har jeg nu aldrig hørt.
  Hvor er dine merabelleblomster smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 12. Måske skulle man begynde at sælge ud af skvalderkålene;-)

  SvarSlet
 13. Haha hørte det godt i NOVA, værten opgav adresse og opfordrende folk til gratis at afhente skvalderkål i hendes have :D Sæt et skilt ved vejen og sælg guldet :)

  SvarSlet
 14. Haha, du kan jo bli rik, tenk på det :-)))
  Her i Norge ligger vi nok noe etter, da jeg ikke har sett skvalderkål i butikkene her ennå, kanskje jeg kan prøve å selge noe til den lokale kjøpmannen :-)
  Jeg får sikker mye bedre pris også, da prisnivået er høyere her enn i Danmark.

  SvarSlet
 15. Hold da op hvor er jeg rig for jeg har masser af skvalderkål.

  Kh Margrethe

  SvarSlet
 16. Ja så har man da hørt det med... det er godt nok noget af en kilopris :o)
  Mirabelleblomsterne er smukke...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 17. Tusinde tak for jeres kommentarer :-)

  Jeg har ikke tænkt mig at sælge mit skvalderkål. Men hvis der er nogen der har lyst til at komme og høste det, skal de være velkommen :-)

  Jeg tror helle ikke, det ligefrem bliver revet væk i butikkerne til den pris.

  SvarSlet
 18. Min svigermor serverer de små fine skud i salaten her om foråret - det er dog ALDRIG faldet mig ind at folk ligefrem ville betale for skvalderkål... De må gerne komme her og samle gratis...

  SvarSlet
 19. Ha ha, ja saa er det nok bedre at lade den staa. Min sommerhushave er overgroet af skvalderkaal, og sidste sommer bestemte jeg, at NU skulle det vaere, og begyndte at bruge den til madlavning . Smager faktisk godt..lidt ligesom spinat!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...