tirsdag den 27. november 2012

Spar plads, spar penge - min løsning på 1 GB grænsen i Picasa web album

Dette indlæg er kun relevant for blogspot bloggere.

I løbet af den seneste uge har jeg bemærket, at flere bloggere har skrevet, at de har nået den 1GB = 1000 MB data grænse der er på det Picasa web album, hvor alle de billeder vi tilføjer til vores blogspot indlæg bliver gemt.

Jeg nåede selv grænsen i maj måned og købte mig straks til mere plads. Den koster 2,5 $ pr. måned at købe 25 GB ekstra plads. Det er jo ikke mange penge, så længe man bruger bloggen aktivt.

Da jeg en dag luftede min irritation over at skulle betale for at have min blog i al fremtid, overfor en fotokyndig kollega, fik jeg et godt råd - at ændre opløsningen på billederne, så de ikke fylder så meget.

Det viste sig at mine billeder fyldte 2-4 MB pr. styk og efter jeg fik mit nye kamera i marts, havde jeg billeder der fyldte helt på til 10 MB og så får man jo hurtigt brugt 1 GB plads. Når jeg ændre opløsningen på billederne inden jeg anvender dem på bloggen, fylder de kun 100 - 400 KB = 0,1 - 0,4 MB. Kvaliteten af billedet er den sammen, når man ser dem på skærmen, det er kun hvis billedet udskrives man kan se forskel.

I dag 55 indlæg efter jeg løb ind i grænsen og efter jeg løbende ændre opløsningen på billeder i gamle indlæg på bloggen, har jeg i dag kun brugt 640 MB af de 1000 gratis MB, så jeg betaler nu ikke længere (man skal aktivt afmelde google lagerplads abonnement). Jeg forventer at komme helt ned på 200-300 MB, når jeg er færdig med at ændre opløsning på alle mine billeder på bloggen, og jeg har dermed plads til mange års gratis blogning endnu.

Hvis der er andre der ikke har erfaring med at ændre opløsning på billeder, har jeg skrevet lidt informationer herunder.Hvordan ser man hvor meget plads man har brugt.
- Gå til https://picasaweb.google.com. Nederste på siden kan du se, hvor mange procent af pladsen du har brugt.

Hvordan finder man ud af hvor meget billederne fylder.
- Gå til https://picasaweb.google.com og åbn den mappe hvor dine billeder ligger. Åbn et billede ved at klikke på det. I det højre hjørne af billedet, som jeg har markeret med en rød ring, kan du se hvor meget billedet fylder. Dette billede fylder hele 4066 KB = 4,06 MB. Man kan ikke se hvor meget et billede fylder i Picasa, ved at gemme det fra bloggen.Hvordan ændre du opløsningen på billederne inden de anvendes på bloggen
For at ændre opløsningen på billeder inden de anvendes på bloggen gør du følgende, hvis du har installeret billedebehandlingsprogrammet Picasa 3. Andre billedebehandlings programmer som f.eks "Microsoft Office Picture Manager", der ligger i Officepakken, kan gøre det samme og er lettere at anvende som Søren skriver i sin kommentar. Bemærk Picasa billedebehandlingsprogrammet og Picasa web album er to forskellige ting. Lige meget hvilket billedebehandlingsprogram du anvender, så vil dine billeder altid blive kopieret til Picasa web album, når du tilføjer dem i et blogindlæg.

- Kopier billedet til en mappe på din PC.

- Åben billeder og klik på 'Rediger i Picasa´

- Åbn Fil menuen og tryk på menu punktet 'Eksporter billede til mappe'


Efter du har udfyldt sti og pixel, aktiver Eksporter.

Der bliver dannet et nyt billede med det oprindelige navn + 001.  Efter jeg har eksporteret ovenstående billede, der før fyldte 4066 KB, fylder det nu kun 177 KB!


Hvordan ændre du opløsning på billeder i allerede eksisterende indlæg.
Åbn det indlæg billedet indgår i, i redigerings mode. Marker billedet og højre klik, vælg 'Gem destination som..' eller 'Save Target As..' Vælg en mappen hvor billedet skal gemmes på din computer.

Billedet der i Picasa web album fyldte 4066KB, fylder kun 366 KB efter det er blevet gemt.

Hvis man vil gøre billedet endnu mindre, kan man anvende fremgangsmåden, med at eksportere i Picasa billedebehandlingsprogrammet som beskrevet ovenover.

Slet det store billedet fra indlægget, ved at markere det og vælge Fjern.

Indsæt det nye billede.

Når man sletter et billede fra et blog indlæg, bliver det ikke slettet fra Picasa web albummet. Gå derfor ind i Picasa web album https://picasaweb.google.com og slet det store billedet. Vælg det billede der skal slettet, og åbn det ved at klikke på det, tryk derefter på Actions\Delete this photo. PAS PÅ når du sletter billeder fra Picasa albummet, så du ikke kommer til at slette for meget.


Anden god grund til at holde sig under de 1 GB data
- En anden god grund til at billederne på bloggen skal fylde så lidt så som muligt er performance. Det går selvfølgelig ud over performance på bloggen, hvis den skal loade meget store mængder data.

Andre gode råd
Anvend ikke dit Picasa album til andet end billeder du anvender på bloggen.

Slet løbende billeder du alligevel ikke vil bruge på bloggen, eller billeder der ved en fejl er blevet uploadet til web albumet flere gange.Den anden dag skrev Karsten fra Grønne nedslag om en anden mulighed for at undgå at betale - klik her for at gå til Karstens indlæg.

Det var godt nok noget af en stil, jeg har fået skrevet. Håber det er til at forstå, men hvis ikke så sig endeligt til, så vil jeg prøve at uddybe det.

30 kommentarer:

 1. Hej Gitte
  Tak for stilen, jeg er i den heldige situation, at jeg hele tiden har ændret på opløsningen, så jeg har ingen problemer. Jeg har bare slet ikke tænkt i de baner, (altså at det var derfor andre har problemer), fordi jeg har gjort det siden jeg startede med at blogge. Det er fordi Bent og jeg arbejder i det program, som hedder Faststone Image viewer, det var det, han lærte mig fra start af at bruge.
  Han er ret meget inde i fotografering og billedbehandling, det er godt nok mit held.

  SvarSlet
 2. Hej Gitte, tak for en udførlig vejledning og de gode råd. Jeg er en af dem, der betaler et lille månedligt beløb på ca 15 kr. for at have mere webplads, da jeg oversteg den gratis kvote tilbage foråret. Jeg har slet ikke tænkt på at sætte mig ind i alt det tekniske omkring problematikken, men har da fået mod på det nu, hvis tiden tillader at sidde og pusle med dette henover vinteren.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Ditto her.
  Har lige ramt loftet og betalt for ekstra plads. Jeg vil også når der bliver tid, ændre på opløsningen.
  Tusind tak for udførlig vejledning.

  SvarSlet
 4. Tak for det fyldige indlæg med gode tips. Så er det bare lige det med at finde tiden til alle de ændringer..... Men det lønner sig jo tilsidst!

  SvarSlet
 5. Tak, Gitte! Jeg er så ny at jeg slet ikke har nået grænsen endnu, men fordi du har gjort mig opmærksom på det, kan jeg jo allerede nu begynde at ændre opløsningen når jeg lægger billeder ind :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har gjort dette helt siden jeg startet med bloggen. Så på fire år har jeg ennå ikke brukt opp den gratis kvoten. Det er kjempefint at du forteller om dette, for det er helt sikkert mange som ikke vet hvordan de kan gjøre det.
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlet
 7. super godt indlæg :) tak jeg håber det er ok jeg smider dit gode indlæg rundt til de blogger der har et problem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle, ja selvfølgelig må du gerne smide et link til mit indlæg :-)

   Slet
 8. Det er rigtig dejligt at du har tænk på at dele din erfaring med os på bloggen. Jeg ramte grænsen netop forleden dag, så nu ved jeg da hvad jeg skal lave indimellem her i vinter ;-)

  SvarSlet
 9. Hej Gitte..
  Dejligt med din vejledning - jeg har lige ramt loftet, så nu må jeg i gang med at ændre.
  Men... Du skriver: Åbn det indlæg billedet indgår i, i redigerings mode. Marker billedet og højre klik, vælg 'Gem destination som..' Men jeg kan ikke vælge "gem destination som.." Kan du hjælpe mig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cille. Er der slet ikke noget der minder om gem/download i menuen, eller får du slet ikke en menu frem, når du højremuse klikker på billedet? Er det måske fordi du ikke anvender PC, men mac eller ipad?
   Du kan også downloade biledet fra Picasa web albummet, men det bliver ikke komprimeret så meget, så du må derefter i gang med kompritering i billed redigerings værktøj. Du kan også finde det originale billede frem og komprimere det.

   Slet
 10. Hei! Det er så deilig at du opplyser om dette. Tusen takk! Ha det godt! Hilsen Anne

  SvarSlet
 11. Tak for hjælpen. Det var et rigtigmgodt tip at komprimere billederne lidt.

  SvarSlet
 12. Tack så jättemycket för dina tips och hälsningen hos mig! Ska undersöka detta så fort jag hinner:) Ha det gott!

  SvarSlet
 13. Hej Gitte - lige hvad jeg havde brug for. Jeg har ramt loftet for 2. Gang. Tusinde tak for den gode vejledning :-)

  SvarSlet
 14. Tak for jeres kommentarer. Jeg er glad for, at I kan bruge mine erfaringer :-)

  Det undrer mig forresten meget, at der er så mange bloggere, der er løbet ind i grænsen i sidste uge. Kan det være google der har lavet en fejl?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også at det er lidt mystisk at vi er mange der rammer max samtidig.

   Slet
 15. Hej Gitte
  Tusind tak for dette gode indlæg. Jeg tænkte selv på at lave et indlæg om at formindske billederne forleden dag, men nu kom du først med en rigtig god vejledning:o)

  SvarSlet
 16. Du har helt ret - det er et super godt tip! Jeg reducerer også alle billeder. Det går lidt ud over kvaliteten, men... det kan jo blive til rigtig meget data på kort tid, når man nu er ret aktiv blogger :-)

  SvarSlet
 17. I øvrigt - hvor er det skønt det første billede, du har her i højre side fra dit blå bed - hvilke arter er det mon??

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone. Planter på det første billede fra det blå bed er harehalegræs, bynke Artemisia ludoviciana og indianermynte anissop agastache foeniculum.

   Slet
 18. Det er helt rigtigt, at det er unødigt at lægge fotos i høj opløsning ud (hm, anede ikke der findes loft...) - og den lave opløsning, som kun forringer skærmens visning lidt er jo en god måde at hindre alverdens udprint af fotos. De bliver simpelthen for ringe til sådanne sager:0).

  Jeg bruger andre programmer, men sætter pixels-antal i bredden til 558 hver gang - så ved jeg fotos stemmer og ikke vejer ret meget, så de er hurtige at få kaldt frem på skærmen...

  Mange hilsner og dejlig dag fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Katinka, det er endnu en af fordelene, ved at lægge billederne ud i lav opløsning :-)

   Slet
 19. TAK! Det har reddet min blog :) :) :)

  SvarSlet
 20. Tak for dit indlæg - det vil jeg se om jeg ka' finde ud af :-S
  For det er godt nok vildt frustrerende, ikke at kunne blogge lige nu. Indlæg uden billeder er jo som en sommerdag uden sol :-)Det dur bare ikke!

  SvarSlet
 21. Hej Alle bloggere
  Har selv oplevet det samme inden for de sidste dage. Der er en del måder at løse problemet på. Jeg har brugt 'Microsoft Picture Manager', hvor man med nogle få tryk med musen kan komprimere store billed-biblioteker.
  Mvh
  Søren, "Dybet27"

  SvarSlet
 22. Jeg synes ikke metoden virker for allerede eksisterende billeder på min blog. Jeg bruger 99,9 % af min plads.

  SvarSlet
 23. Jeg har i øvrigt downloadet et program, så jeg kan lave thumbnails. Det hedder Easy Thumbnails. Det har jeg brugt, hvis jeg skal vedhæfte billeder i emails. Programmet gør også billederne mindre. Så det kan man nok også bruge. Jeg tror faktisk det vil være nemmere, da du ikke behøver at gemme billederne i en ny mappe. Du skal blot vælge de billeder det drejer sig om, og så klikke på "make". Der kommer nu en ny fil, der begynder med "tn_billedets navn". Programmet er gratis.
  Prøvede lige med et billede, der fylder 4,27 MB - som thumbnail fylder det 3,38 KB.

  SvarSlet
 24. Tusind tak for hjælpen - har selv stået med det problem, fordi jeg har 2 blogs under blogspot, men har også fundet ud af, at jeg ved at gøre dem mindre, får lov til lidt mere....smiler
  Men nu vil jeg da arbejde på, at gøre billederne fra de gamle indlæg mindre, så hjælper det nok endnu mere......for det er jo sådan, at det man skriver bliver en hel del mere indbydende med et billed eller to:-)))))

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...