lørdag den 1. februar 2014

RANUNKLER

Ranunkler (Ranunculus Asiaticus) står højt på min ønskeseddel over buket blomster her i vintermånederne. Jeg elsker de smukke fyldte blomster med de mange fine kronblade.


Jeg har endnu ikke prøvet at så ranunkel frø, da jeg ikke har kunne finde frø til andet end blandede farver. Der er meget få butikker på nettet der sælger ranunkel frø, måske fordi de ikke er lette at frøformere?

Sidste år lykkedes det mig at høste frø fra en hvid ranunkel i haven, så i år vil jeg prøve at så frøene..

Jeg har læst mig frem til at ranunkelfrø spirer ved 10- 15 grader og at kimplanterne skal gro ved 15 grader om dagen og 5 grader om natten. Lidt af en udfordring når jeg ikke har et væksthus, men prøves skal det selvfølgelig.

Ranunkel frø:


Som I kan se har jeg mange frø. Skulle der være 2-3 af jer, der har lyst til at prøve kræfter med  frøformering af ranunkler, så sender jeg gerne 20 frø til jer, hvis I betaler for portoen.

God weekend :-)

11 kommentarer:

 1. Ja ranunkler er kønne, jeg har købt dem som færdige knolde for et par år siden, så går det nemmere. Jeg har ikke prøvet at så dem eller for den sags skyld tage frø af dem, jeg havde.

  SvarSlet
 2. Hej Gitte
  Ranunkler er meget smukke. De har nogle fantastiske former og er så dejlig kompakte.
  Håber du får held med din frøsåning.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 3. Det er da noget af en udfordring 5 grader om natten er ok der har vi jo køleskabet men 15 grader om dagen er nok værre selv med væksthus. De eneste knoldplanter jeg har prøvet at så er dahlia og begonia begge med godt resultat. Den ranunkel du viser er da utrolig flot.

  SvarSlet
 4. Je n'ai jamais essayé de semer la renoncule, j'achète directement leur bulbe. C'est une fleur que j'adore. Bonne réussite pour vos semis.

  SvarSlet
 5. Jeg er simpelthen så begeistret for ranunkler. De bringer bud om vår med sine delikate farger og blide blomster. Nyter buketten din:)

  SvarSlet
 6. Ranukler er altså også fine, skøn farve de har i buketten du viser. Jeg har desværre aldrig været så heldig med at gro dem i haven. Jeg håber dit projekt lykkedes.

  SvarSlet
 7. Ja de er lekre disse sarte men samtidig solide blomstene :-) Her var det tulipaner som fikk bli med hjem for å dempe vår abstinensene :-) Ha en flott ny uke!

  SvarSlet
 8. Jeg har aldrig været rigtig heldig med dem som knolde. Det har været nogle forkølede nogen, de par gange jeg har prøvet, så frøsåning tror jeg helt jeg afstår fra at prøve. Det lyder også lidt vanskelige ;-)

  Spændt på at høre om projektet, for ranunkler er nu smukke :)

  SvarSlet
 9. Elsker ranukler men har nu aldrig prøvet at så dem - så hvis du stadig har frø, så vil jeg da mægtig gerne betale portoen. Hvis du har mobile pay kan jeg overføre penge via den, og ellers kan du sende mig din adresse i en sms til 27587957, så sender jeg flusk en frankeret kuvert afsted til dig.
  Hilsen helle

  SvarSlet
 10. De er så smukke de flerfarvede ranunkler.
  Held og lykke med såningen - det bliver spændende.
  God aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 11. Tusinde tak for alle jeres kommentarer :-)

  Hej Helle
  Herligt at du har mod på at prøve at så ranunkler. Jeg har ikke mobile pay, men vil foreslå at du mailer mig (frafroetilblomst@gmail.com) en mobilporto kode til et 50 g A eller B brev. Se mere på postdanmark.dk.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...