lørdag den 1. marts 2014

Hjelmbønne

Jeg vil lige vise jer billeder af slyngplanten Hjelmbønne / hyacintbønne  Lablab purpureus, som jeg havde i haven første gang sidste år.

En fascinerende prydplante som jeg synes har både smukke blomster, blade, bælge og frø.

Blomst og frø
Bælg og frø er giftige, men kan spises hvis de koges.

Frøene skal forkultiveres indendørs. Sidste år såede jeg frøene 17. februar, den var lidt for tidligt, så i år venter jeg til midt marts.

De smukke blade og frøstande
Hjelmbønne er flerårig hvis den opbevares frostfrit. Det havde jeg lige glemt i efteråret, så den blev smidt ud, da den begyndte at se kedelig ud.

Velkommen forår og god weekend :-)

10 kommentarer:

 1. Den er køn. Både blomst og bønne!

  SvarSlet
 2. Jeg købte også hjelmbønnen sidste år. Min plan var at den skulle vokse i drivhuset sammen med rosenslynger og så skulle alt se fuldstændig fantastisk ud!! Egentlig gik der ikke noget galt, men jeg syntes alligevel at hjelmbønnen hurtigt så kedelig ud. Måske for lidt vand, eller.... hvad ved jeg!? Men både blomsten og ikke mindst bønnen har en fantastisk farve, jeg har taget "frø" så jeg vil nok prøve igen i år, men denne gang udenfor.
  Hvor havde du din bønne henne??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis Min stod op ad muren i en krukke. Jeg klippede blomsterne af, så den ikke dannede bælge. Jeg havde læst at det var vigtigt, for at få den til at holde sig pæn, lige som lathyrus.

   Slet
 3. Hej Gitte
  Tak for det, hvor er den smuk i alle stadier! Dejlige fotos!

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 4. den er meget fin.. men jeg tror ikke jeg tør have den når jeg har små børn i haven :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 5. Det var dog en meget smuk blomst, jeg skal prøve huske den næste, når jeg bliver grebet en vild indkøbssyge af frø. Jeg har nemlig overstået dette års indkøbskvote af frø:-)

  SvarSlet
 6. Det er en smuk blomst og meget dekorativ bælg. God søndag.

  SvarSlet
 7. Hei! Den likte jeg veldig godt. Vakker blomst og belg. Jeg har kjøpt frø av en rødbladet hjelmbønne, Dolichos lablab 'Ruby Moon' og blir glad når jeg ser bildene dine. Dette kommer til å bli fint. Følger ditt råd om å vente med å så. Fortsatt god søndag! Anne

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...