mandag den 16. november 2015

Les Jardins d’Albertas

I sommerferien besøgte vi den smukke have Les Jardins d’Albertas der ligger i byen Bouc-Bel-Air i Frankrig. Haven er opført i det 1800 århundrede, og er på det franske kulturministeriums liste over bemærkelsesværdig historiske haver.

Stram symmetri
Nogen der kender navnet på denne sølvgrå plante?

Opdateret: Mange tak  til Rita og Henrik. Den sølvgrå plante er en Cypresurt Santolina Chamaecyparissus. Den er desværre ikke hårdfør i Danmark, men jeg vil alligevel prøve den til næste år.
7 kommentarer:

 1. Jeg mener den grå plante hedder Cypresurt på danske men kan da ikke lige huske det botaniske navn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Rita :-) Jeg kunne godt tænke mig at bruge cypresurten i min have i stedet for den høje sølvbynke, der vælter og breder sig for meget.,

   Slet
 2. Hej Gitte, fabelagtig have, de styrer bare de franskmænd, Grønne haver er grønne hele året, mange fortryllende blomsterhaver har en kedelig tendens til at "dø" 4 måneder om året, og det på den værste tid....Jeg synes der er en visuel ro og tyngde i de Franske Barok/klassicistiske haver, ikke at jeg overser den monotomi der også kan virke påtrængende. Men altså...
  Ang din forespørgsel, det er santolin, som vokser der, har små gule blomster i juni måned i DK, er ikke helt frost hårdføre, kan dyre i veldrænet jord på en beskyttet plads, eller i potter. Er nemme at stiklingeformere.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Jeg bliver mere og mere begejstret for de grønne stramme haver. De er smukke lige meget hvornår man besøger dem.

   Jeg kunne godt undvære de gule blomster på santolina. Planterne her er fotograferet 21. juli, så de må have klippet blomsterne af. Ærgerligt at de ikke er helt hårdfør, men de skal prøves!

   Slet
 3. Svar
  1. Mange tak Linda :-). Symmetrien og den afdæmpede beplantning, giver en dejlig ro..

   Slet
 4. Klassisk fransk, ja! Flott med streng symmetri og mer løse vekster innenfor de stramme hekkene. Sånt får ikke jeg til.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...