mandag den 15. august 2011

Insekt- og børnemagnet

Aldrig har jeg har haft en plante i min have, der tiltrækker så mange insekter som krydderurten anisisop (Agastache Anisata). De smukke mørkegrønne blade både dufter og smager af lakrids.

Det er ikke kun en insektmagnet men også en børnemagnet. Når min 10 årige datter har veninder hjemme, skal de altid ud og smage på og dufte til den. Det helt store hit er også, når de får lov til at plukke blade, til at lave en kop te. Sidste år var det annanas salvie, der var det store børnehit. Hvad mon jeg skal finde på til næste år?

Jeg såede frøene midt i marts og den har blomstret flittigt siden starten af juli. Jeg plantede 5 planter i en 35*35 cm krukke og de er næsten blevet til en lille busk. Håber den kan overleve vinteren i krukken.

Jeg syntes at den er så skøn, så jeg næste år også vil så den hvide variant.


2 kommentarer:

 1. Jeg har også anisisop i haven og den er sat sidste efterår, så de kan godt overleve selv hårde vintre som vi har her hvor jeg bor.
  Den er pragtfuld og bierne elsker den.

  SvarSlet
 2. Hej Gitte

  Det lyder godt at den kan tåle hård frost. Jeg håber også det gælder selvom den står i en krukke. Jeg har før haft planter, der har overlevet i bedene, men de samme der stod i krukker bukkede under.

  Mange hilsner

  Gitte

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...