søndag den 19. februar 2012

Kender I den?

En af de planteskoler jeg nyder at besøge, reklamerer med at de med ca. 250 forskellige dahlia knolde, har Danmarks måske største udvalg.

Jeg tager altid forbi planteskolen en gang i starten af februar, for at kigge på lækkerierne.  Man kan ikke undgå at blive i super godt humør,  når man går rundt mellem alle herlighederne på en trist vinter dag :-)

Selv om jeg bare skulle kigge.... ja, ja hvor naiv kan man være ;-) Så hoppede der alligevel lidt godter op i indkøbskurven.

En af de poser jeg faldt for var træ dahlia Dahlia imperialis. Det var først da jeg kom hjem, at jeg fandt ud af, at det ikke var en almindelig dahlia, jeg havde fået fat på.

Hvem ville ikke gerne have sådan en skønhed i haven? Billedet lånt her fra


På pakken står der, at den har blomstrings periode som almindelige dahliaer. Men den tror jeg ikke på, efter jeg har googlet Dahlia imperialis. I England hvor den bliver 2-4 meter høj, når den kun sjældent at blomstre inden frosten kommer. I Sydamerika hvor den stammer fra, kan den blive op til 10 meter høj og den har stive bambus lignende stængler.

Jeg er nu meget i tvivl om den overhovedet, kan nå at komme i blomst her i Danmark. Jeg vil derfor meget gerne høre fra jer, hvis I har nogle erfaringer med træ dahlia.

God aften :-)

Gitte

17 kommentarer:

 1. Hjælpe dig kan jeg ikke, men er meget imponeret over det du skriver om planten.
  Den har jeg aldrig læst eller hørt om tidligere.

  SvarSlet
 2. Kan desværre heller ikke hjælpe, men den lyder da godt nok imponerende. Håber den når at blomstre før frosten :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 3. Jeg har haft denne Monster dahlia og har opgivet den.
  Den skulle blomstre sent på året, så man er nød til at tage den ind. Det lykkes ikke for mig at få den i blomst, selv om jeg tog den ind i havestuen om efteråret.

  SvarSlet
 4. hej :ja vi har haf den i haven i mange aar, den bliver 3-4 meter hój og blomtrer sidst paa efteraaret lige fór det begynder med nattefrost, nogle aar naar den det ikke, jeg haaber at den i aar for lov til vise sine fantastisk flotte blomster.Bladene lugter som almindelig dahlia ,og blomsterne holder ikke i vand saa vi maa nójes med at nyde dem paa planten...jeg vil tro at i Danmark vil i vaere nód til at have den i drivhus .Jeg bor i Argentina i det sylige af provincen Buenos Aires. Hilsen Alicia.

  SvarSlet
 5. Jeg har heller aldrig hørt om den spændende plante, men du har nok ret i, at du aldrig får set den i blomst, kunne det tyde på, når man ser hvad Alicia skriver.
  Gad vide hvorfor de tager planter hjem, som ikke kan nå at blomstre i DK

  SvarSlet
 6. Nej hvor flot - ærgerligt den lader til at skulle have et varmere klima end DK kan byde

  SvarSlet
 7. Hvor er den smuk. Har aldrig hørt om den, så kan heller ikke hjælpe, men det er utrolig smuk. Kan godt forstå du er faldet for den:)

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Uuhh, det lyder af dårlige prognoser her i kommentarerne - godt nok ærgeligt, for den ser da helt vild smuk og imponerende ud.

  Der er ikke andet for end at prøve lykken - og held & lykke :o)

  SvarSlet
 9. Heller ikke jeg kender den, men flot det er den :o)
  Håber det lykkes for dig...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 10. Hej Hvad med at lade den bo hele tiden i drivhus så kan det være at den kunne nå og blomstre, kender den ikke og ja lidt enige i at den nok ikke burde sælges her ihverttilfald ikke uden ordentlig anvisning.Men det kan være planteskolen kan hjælpe.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 11. Hej Gitte. Jeg har heller ikke desværre stiftet bekendtskab med denne dahlia, men jeg gad godt have den i min egen have for den er da helt utrolig smuk og fantastisk. Jeg håber, det lykkes dig at få den i blomst inden frosten kommer.

  SvarSlet
 12. Hej. jeg er selv Dahlia elsker.har fundet ud af at denne Dahlia ikke tåler mere ned -6grader du kan prøveat læse her.
  Strange Wonderful Things .Hilsen Pia :-)

  SvarSlet
 13. Kjempelekker!...Jeg kan desverre ikke bidra med noe om denne flotte blomsten...håper du finner ut av det..:))

  SvarSlet
 14. Jeg er desværre også nødt til at være en lyseslukker, for jeg har haft min i to somre nu, og min har heller ikke nået at blomstre. Og jeg forspirer fra marts.
  Men jeg kan alligevel ikke nænne at kassere den :-)
  Mon vi handler i den samme planteskole ved Bagsværd Sø? :-)

  SvarSlet
 15. Tusinde tak for alle jeres kommentarer og gode råd. Jeg fik desværre bekræftet mine bange anelser.

  Når både Annette og Hanne har prøvet uden held. Tror jeg, at jeg opgiver på forhånd.

  Som Alicia skriver, er det nok nødvendigt, at dyrke den i drivhus her i Danmark. Men jeg har desværre ikke drivhus endnu.

  Tak Alicia, spændende at have besøgende på bloggen helt fra Argentina

  Pia - Tak for linket :-)

  Hanne - Ja vi handler på den samme planteskole :-)

  SvarSlet
 16. Hej Gitte

  Lækker inspirerende hjemmeside du har,jeg prøvede den sidste år, hvor den blev mægtig høj, men ikke nåede at blomstre, men var ved at sætte knopper da frosten kom.

  Kristine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kristine :-)
   Ærgerligt at det er umuligt at få denne skønhed - til at blomstrer her i Danmark.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...