tirsdag den 24. juli 2012

Lathyrus lykke

Hvis jeg kun skulle have en sommerblomst i min have, så skulle det være lathyrus. En sommerblomst der danner flere blomster, jo flere man plukker og som dufter så skønt - den kan man da kun være glad for.


Den himmelske duft minder mig om sol, sommer og dejlige barndomsminder i mine bedsteforældres have.

Hver tredie dag plukker jeg alle udsprungne blomster til skønne buketter - duftbomber som Claus Dalby kaldte lathyrus buketter sidste år.


Jeg har sået to slags lathyrus odoratus i år 'White supreme' og 'Mammoth Rose pink'. Jeg forkultivere altid ærteblomster indendørs i starten af april, så blomstrer de fra starten af juli.

Skønt at der er udsigt til flere sommerdage :-)

7 kommentarer:

 1. Uden tvivl en af de dejligste sommerblomster og så med sådan en fantastisk duft. Vi er ikke flinke nok til at plukke af dem, men er ved at lære det...

  Nyd de kommende sommer-varme dage :)

  SvarSlet
 2. Kære Gitte, Jeg har jo også ærteblomster i haven i år - for første gang faktisk. Og du har ret - de dufter fortryllende. Men jeg synes ikke mine planter er så fine. Hvordan mon dine ser ud? Måske skal jeg være lidt flittigere til at plukke :)

  Flotte fotos i øvrigt!
  Kh. Lone

  SvarSlet
 3. Ja det er en av sommerens høydepunkter! Duften er jo helt fantastisk god og så er det jo en så vakker blomst som du kan få i hvilken farge du ønsker:) Den er et must i hagen hver sommer!Så skjønne buketter du har laget:) Klem Ellen

  SvarSlet
 4. Hej Gitte.dejlige lathyrus.Ja! man skal huske at plukke af dem.Så får man endnu flere der blomstre.har selv den lavendelfarvede fra C.D.
  Godnat her fra. Jette

  SvarSlet
 5. I couln't miss their fragrance either.

  SvarSlet
 6. Hej Gitte. Det var nogle dejlige lathyrus, du viser. I år har jeg sået mine direkte på voksestedet og de blomstrer endnu ikke. Sidste år forspirede jeg dem og da var der blomst, ligesom hos dig, i starten af juli. Det vil jeg gøre til næste år igen.

  SvarSlet
 7. Hvor er de smukke.
  Jeg fik desværre ikke held med mine lathyrus i år.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...