fredag den 30. november 2012

Amaryllis til jul(i)

Jeg er storforbruger af de smukke amaryllis i december måned. Sidste år fik jeg en meget smuk dobbelt hvid, som jeg ville prøve at få til at blomstrer igen i år til jul. Det gik ikke helt efter planen, da den allerede sprang ud i juli og stod og prydede terrasse bordet.


Det er ikke så tit man ser svirrefluer på amaryllis :-)Nu er den visnet ned, så måske kan jeg få den til at blomstrer igen til påske.God 1. advents weekend :-)

8 kommentarer:

 1. Jeg har forsøgt i flere år, at få mine til at blomstre igen. Der var en gang, hvor det lykkedes for mig, men det er gået over :)
  Den hvide du har er smuk også med svireflue og imponerende at den allerede blomstrede igen i juli.

  SvarSlet
 2. Godaften Gitte.Den er rigtig smuk din amaryllis.Jeg har to stående i bryggerset,men de får bare nogle lange blade.
  Godnat herfra knus Jette

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare et smukt eksemplar Gitte. Ameryllis er også JULEBLOMSTEN her sammen med hyacinter - har dog ikke haft den i juli endnu......

  Dejlig 1. december til dig og dine

  SvarSlet
 4. Det er en helt kunst at få dem til at blomstre igen. Sidste år lykkedes det mig for første gang. Og det var efter at jeg var blevet godt og grundigt sur over, at jeg aldrig kunne få dem til at blomstre igen. Jeg plantede dem ud i drivhuset sammen med tomaterne, hvor de så levede godt hele sommeren, rødderne var blevet kæmpestore, da jeg tog dem ind om efteråret, og sørme om de ikke blomstrede noget så flot til jul. I år har jeg gjort samme nummer, men jeg tror nu ikke, at jeg har samme succes, knoldene er blevet tyndere og der er ingen knop at øjne endnu
  Kh Bente

  SvarSlet
 5. En meget smuk amaryllis! Og flot at du fik den i blomst - selv om det ikke lige blev i julen. Den amaryllis jeg har fra sidste år har kun blade, ingen blomster. Så jeg har købt en ny :-)

  SvarSlet
 6. Fuldkommen fantastiske billede - super smuk blomst, Gitte H :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er Amaryllis dog smuk i fuld sol, det er ikke lige sådan man plejer at se dem :) Skønne billeder! Jeg glæder mig og venter på at min skal springe ud.
  Hilsen Alice

  SvarSlet
 8. Tusinde tak for jeres konnentarer :-)

  Hvor er det en skam at det ikke er lettere, at få dem til at blomstrer igen.

  SvarSlet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...