søndag den 18. august 2013

Lavendel

Jeg har i mange år haft et stort ønske om at se lavendelmarker. Under vores ferie i Provence i anden uge af august gik ønsket i opfyldelse - og hvilket fantastisk syn.


Vejen mellem byerne Riez og Moustiers-Sainte-Marie gik gennem den ene lavendelmark efter den anden. Det var lige i slutningen af lavendel sæsonen, så mange marker var allerede høstet. Jeg vil tro, at markerne er smukkest i første halvdel af juli. Når man kom ind i de små byer langs markerne var der den skønneste lavendel duft, da de var igang med at forarbejde lavendelhøsten.

Sidste år såede jeg den hvide lavendel Ellagance Ice. Den blomstrede allerede første år og planterne har nu fået en rimelig størrelse.

Lavendel Ellagance Ice

God aften :-)

11 kommentarer:

 1. Lavendel...bare navnet gir assosiasjoner om sol og varme..og herlig duft!
  Fantastisk eng du viser:))

  SvarSlet
 2. Et herlig syn og jeg kan forestille meg den vidunderlige duft! Her er det hardt for lavendel gjennom vinteren, men må ha noen i krukker hvert år. Har en jeg har hatt i mange år, men den er et ynkelig syn. Har bodd nær grensen til Frankrike og der hadde vi lavendel som var 1 meter i diameter. Man får dyrke i sin hage det som passer der man bor. Takk for det vakre lavendelsyn.

  Brita

  SvarSlet
 3. Hvor må det have været en skøn oplevelse :)
  Duften fornemmer man bare ved at se de dejlige billeder!

  SvarSlet
 4. Hei! Slike åpenbaringer får hjertet til å slå ganske mye fortere. Nydelige bilder. Jeg har heldigvis lavendel i hagen. Skal ta flere stiklinger i høst. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
 5. Så bliver det ikke mere fransk - måske lige med undtagelse af solsikkemarker.

  SvarSlet
 6. Hej Gitte.Det er bare et fantastisk syn med de smukke og velduftende lavendelmarker i syd Frankrig.Har rejst meget dernede og også nydt de smukke marker.Har også en del lavendler her i haven.God dag knus Jette

  SvarSlet
 7. Frank når det er bedst - jeg elsker de smukke lavendler, som jeg også har en lille hæk af på stendiget. Desværre er jeg ikke så vild med duften, så jeg ville ikke gerne bo ved siden af en mark. Ville dog gerne have sådan et billede som det af dig midt i et blålilla hav! De hvide lavendeler kunne jeg også godt finde plads til - er de lette at så? Kan man købe lavendelfrø?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina,
   Ja, de er letter at så og blomstrer allerede første år, hvis de sås indendørs i februar/marts. Man kan købe 'Ellagance Ice' frøene i mange frø web butikker.

   Slet
 8. Fine linier i dine lavendelbilleder!!
  Venlig HIlsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 9. Tusinde tak for jeres kommentarer :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...