søndag den 10. november 2013

Vild gulerod Daucus Carota 'Dara'

Skærmplanter er meget 'in' for tiden og det forstår jeg godt. Jeg kan godt lide deres højde, lethed og så er de meget fotogene.


Her en række makrobilleder af Daucus Carota 'Dara'. Farven på blomsterne variere fra den I kan se her og til helt mørk bordeaux. De mørke er meget svære at fotografere, så dem vil jeg ikke vise i denne omgang.
Sidste år havde jeg Daucus carota ’Black Knight’ i haven, men jeg synes at 'Dara' er meget smukkere.


Det var først fra starten af september, at planterne for alvor begyndte at blomstrer, og de har derfor desværre ikke nået at sætte frø. Om det skyldes mangel på vand i sommermånederne, eller måske at jeg først såede frøene i starten af april, er ikke til at vide. Til næste år vil jeg prøve at så i starten af marts.God aften :-)

18 kommentarer:

 1. Ærgerligt du ikke har frø - hvor er den smuk, og du er jo god til at tage billeder af den, det bliver den ikke mindre smuk af :)

  SvarSlet
 2. For øvrigt har jeg forsøgt at så den flere gange, men det vil ikke lykkes. Vi har dem på en mark et stykke fra os, så jeg tager tit frø, jeg synes det er så kønt med en hel mark med vilde gulerod. Jeg har også prøvet at importere planter fra marken, men min jord må være for god, de vil ikke gro her.

  SvarSlet
 3. Sikke nogle smukke, smukke billeder! Jeg kender kun vild gulerod som vild plante (det ligger jo også lidt i navnet ;-)), men den må da også være smuk i haven! Ærgerligt at du ikke har fået frø.

  SvarSlet
 4. Elle est plus que belle, c'est une merveille !!!!!!

  SvarSlet
 5. Hej Gitte
  Det er nogle fantastisk lækre billeder, du har taget af den vilde gulerod. Jeg har aldrig set den i pink, den er meget indtagende.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 6. SMUK.... meget smuk. Tror jeg vil prøve at finde nogle frø, og så gøre mig et forsøg i foråret. Den er virkelig fin, og jeg kan lige se den for mig i vores have.
  Tak for de smukke billeder.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 7. Hvor er det bare skønne billeder - du fanger virkelig det smukke i blomsterne.
  Glæder mig så meget til jeg er færdig med at spare op til et makro objektiv.
  Kh Heike

  SvarSlet
 8. Veldig lekkert! Både planten og ikke minst bildene : ) Noteres for neste sesong!

  SvarSlet
 9. Den er meget smuk. Den ville jeg gerne prøve næste år.

  SvarSlet
 10. Så smukt du har foreviget skærmblomsten! Jeg fik jo frø af den vilde gulerod af dig men jeg har som Lisbeth,desværre ikke haft held med at få den til at spire.

  SvarSlet
 11. Hej Gitte

  Lækkert med lidt farve på rodens blomst:)
  Jeg har kun den normale - der hvor nogen gerne spiser roden;)
  Der har frøstanden foldet sig sammen til en rund bold nu.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 12. Hvor er det flotte billeder af en meget meget fin plante. Det er en skam at der går så lang tid inden den blomstrer. Jeg satte gamle gulerødder i foråret, men først nu blomstrer den ene af gulerødderne, de andre blomstrer stadigvæk ikke......skal da forresten ud og se om frosten har "taget" dem.

  SvarSlet
 13. You have make beautiful photos, Gitte!
  Greetings, RW & SK

  SvarSlet
 14. Skønne billeder :-) Mine har også blomstret meget sent i år - i modsætning til sidste år, hvor de nærmest blomstrede uafbrudt fra juli.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 15. Oi, oi hvor er den vakker! Du har en helt egen hånd med kamera. Nydelig! Ha en skjønn helg.

  SvarSlet
 16. I år havde jeg stor succes med mine Daucus carota 'Dara' efter jeg havde fået et tip om forspiring fra staudefeen - dette er hermed givet videre. Man skulle tro at det ville forstyrre pæleroden at blive priklet og senere omplantet, men nej - jeg har haft en del planter i år til forskel fra tidligere hvor jeg såede på voksestedet. Jeg har også høstet en del frø af mine planter, men det er jo ikke til at sige hvordan de arter sig.
  Dine billeder er dejlige Gitte:o)

  SvarSlet
 17. Den så vi flere steder på Hampton Court Flower Show i år. Viste ikke at de blomstret første året. Den skal garantert prøves i år! Flotte bilder :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...