fredag den 27. december 2013

Almindelig julerose (Helleborus niger)

Jeg synes det er fascinerende, at nogle planter kan blomstre på denne årstid, hvor de fleste andre er gået i vinterhi.

Den smukkeste af dem alle er efter min mening almindelig julerose Helleborus niger.

Dette smukke eksemplar fik jeg til jul af mine forældre. Efter at have nydt den et par dage indendørs, plantede jeg den ud i går, hvor vi havde perfekt havevejr.

Almindelig julerose Helleborus niger

Glædelig bagjul - håber I har haft nogle dejlige juledage :-)

13 kommentarer:

 1. Ja men i lige måde, det er en flot julerose, du har fået, håber den klarer udplantningen. Jeg plantede selv en ud forleden, men man ved aldrig. Den jeg plantede ud sidste år har kun en blomst, det er ikke meget.

  SvarSlet
 2. Deler helt og aldeles din begejstring. Det er en vidunderlig plante du har fået. Håber den bliver glad for at bo i din have. Mvh Tina leblomster.blogspot.dk

  SvarSlet
 3. Enig, det er den smukkeste blomst på denne årstid - ja egentlig er den min favorit året rundt:o)

  SvarSlet
 4. Det er jeg helt enig i. Det er da imponerende, med en sådan livskraft i denne mørke tid. Jeg har 2 der er helt udsprunget i haven og 1 der er på vej med 10 knopper!

  SvarSlet
 5. Smukke og så rene:0) - Mine har blomstret i haven siden begyndelsen af december. Små, seje størrelser som bare hvisker håb om lysere tider til alle der har brug for lidt optimistisk opsang. Jeg elsker den simpelthen...

  Dejlig bagjul fra Katinka

  SvarSlet
 6. Smuk, ren og fint fotograferet.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 7. Juleroser er så smukke! Jeg fik en i værtindegave juleaften. Jeg nænnede slet ikke at have den inde, så den har fundet en plads i haven :-)

  SvarSlet
 8. Ja, det er fantastisk med de planter der blomstrer om vinteren. Julerosen er særlig smuk, men jeg glæder mig også dagligt over vores kejserbusk.

  SvarSlet
 9. Helt nydelig er den! hm. tror jeg må ut og speide etter juleroser...

  SvarSlet
 10. Hej Gitte.Også en god bagjul til dig.Og sikke en smuk julerose du viser.Har selv en stående ved trappen........måske skal jeg plante den ud i haven i det her milde vejr.
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
 11. De très belles photos, j'adore cette plante et je l'attends impatiemment à fleurir. Les boutons montent mais ne sont pas encore éclos. J'en ai juste une dans une jardinière que j'ai installé à l'automne mais elle était déjà en fleur.

  SvarSlet
 12. Det er like fantastisk hvert år når denne dukker opp :-) På den mest usannsynlige del av året! Her står den nå i full blomst, DVs den kan vel trenge noen få dager med sol før den åpner seg helt.. Ønsker deg en flott romjul og takker for alle fine innlegg på bloggen din gjennom året som har gått! Hilsen Marit!

  SvarSlet
 13. Helt enig der findes ikke noget smukkeste på denne tid af året hvis vi kan holde dem fri af bladplet. Påskeklokkerne er også godt på vej dem kan jeg også rigtig godt lide.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...