fredag den 15. august 2014

JEG ER GÅET I DRÆBERSNEGLE-FÆLDE FÆLDEN!

Måske har I også set reklamerne for de trekantede gennemsigtige øl dræbersnegle-fælder der optræder i mange hus og have aviser og magasiner.
Jeg mener selv jeg er en kritisk forbruger, der sjældent falder for reklamer, men nogle gange går det galt. Her var det drømme om at undgå den daglige dræbersnegle aflivnings aftentur i haven, der i slutningen af maj, hvor snegle invasionen var på sit højeste, fik mig til svinge betalingskortet foran computeren og investere i 44 plast dræbersnegle fælder.  
Fuld af forventninger til metoden placerede jeg tre øl fælder i haven, på de steder hvor der er flest snegle.
Skuffelsen var stor, da jeg dagen efter kunne konstatere at i alt fire små dræbersnegle var druknet i fælderne og desværre mindst lige så mange ’gode’ snegle.  Det blev desværre ikke bedre de kommende dage. Jeg så endda at de store snegle uden problemer kunne kravle ind i fælden, slukket tørsten og kravle ud igen. Jeg undrer mig nu over de billeder de viser i reklamerne for produktet, hvor fælden er næsten fyldt til randen med døde dræbersnegle og sjovt nok ikke andre typer snegle. Hvordan kan sneglene drukne i en fælde der er fyldt med snegle?.
Nu nægter jeg at vise billeder af de klamme snegle eller ubrugelige fælder, så I får i stedet et billede af mine lupiner, som er sneglenes livret i min have.
Det kan godt være at denne metode fungere i andre haver, men ikke i min. Både min far og min svigerfar fik sneglefælder og billig øl med hjem, så de også kunne afprøve fælderne.
Resultatet i deres haver blev desværre ikke bedre end hos mig, og mine forældre har rigtig mange snegle!. 
Ud over at metoden ikke er så effektiv som forventet, så har fælderne også andre ulemper:
 • Dyr løsning - Jeg købte 44 styks der kostede 238 kroner inkl. forsendelse => styk pris på 5,3 kr. Den billigste øl i butikkerne kan fås for omkring 2,5 kr. og rækker til maks. to fælder (der spædes op med vand)
 • Alle snegle går i fælden – også de ’gode’ snegle.
 • Væsken fordamper hurtigt i varmen, eller bliver drukket.
 • Fælderne pynter ikke i haven
 Fordele
 • Fælderne er i en god tyk plast og kan genanvendes, hvis man har mod på at pille fangsten ud.

Jeg fortsætter nu med at bekæmpe sneglene på den gode gamle, effektive, billige og økologisk måde. Bevæbnet med lommelugte og mælkebøttejern fortsætter jeg min daglige aften jagt og henretter bæsterne hvor jeg finder dem. De får så lov til at ligge på henretningsstedet og dagen efter kan jeg med sikkerhed finde flere af deres kannibalske artsfæller i færd med at fortærer ligene og ikke mine planter.
Tiltrækker de døde snegle så ikke naboens snegle? Jo sikkert, men jeg synes det er bedre at tiltrække dem og slå dem ihjel, end at naboens snegle formere sig i fred og ro og i sidste ende alligevel ender i min have.
Har du gode erfaringer med fælderne, hører jeg gerne om det.

6 kommentarer:

 1. Hej Gitte
  Det lyder som en dårlig investering, hvor er det træls, når man tilligemed skal trækkes med så mange snegle. Jeg læste et sted, om en som lagde en del døde snegle sammen, smed ferramol over dem, så døde næste hold kannibaler, måske kan du bruge det råd? Mælkebøttejernet er super, det bruger jeg også.
  God jagt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for din kommentar. Ferramol er helt sikkert et effektivt produkt og jeg bruger det også når vi tager på sommerferie. Produktet er godkendt til økologisk haveproduktion, men jeg er nu alligevel ikke glad for produktet, da jeg har set at andre små dyr også spiser kornene.

   Slet
 2. Your lupins look lovely Gitte. I am so sorry your snail traps didn't work. Sorry, I have no advice and will leave it to the experts.

  SvarSlet
 3. Jeg takker for oplysningen og lader hermed være med at skele til disse posefælder. Iøvrigt har jeg fint udbytte af mine egne ølfælder, som blot består af en grillbakke med øl i. Jo vist går der også sorte snegle i dem, men absolut flest af de brune. Vel fordi der er flest af dem, formoder jeg. Så udstyret med disse øl-pools samt en saks (der kun bruges til dette), fortsætter sneglejagten som hidtil. :o)

  SvarSlet
 4. Nåh øv, jeg havde ellers overvejet at købe disse fælder. Men har nu om bestemt mig efter at have læst om dine erfaringer, og fortsætter med at samle ind i en pose når jeg finder nogle. Før blev de halveret med spaden og gravet ned, men det syntes jeg blev lidt træls. - Fortsat god jagt ;-)
  K.Gro

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...