onsdag den 3. juni 2015

Peter Wibroes have

Dette års Havefestival bød på en unik haveoplevelse - besøget i Peter Wibroes have i Søllerød.


Sidste år udgav Peter Wibroe bogen 'Havekunst og tanketidsler', som jeg var heldig at få i julegave.  Jeg har lige siden glædet mig til at se haven, og jeg blev absolut ikke skuffet.
I bogen fortæller han hvordan haven, der både består af en barok, en renæssance og en arabisk have, er blevet til. Haven som den ser ud i dag, har han anlagt over de sidste 25 år. I bogen tager han bl.a. også følgende emner under kærlig behandling; havearkitektur, skønhed og hvordan vi lever vores liv. Bogen er krydret med en masse billeder fra Exillion, som han har døbt sin have. En interessant og anderledes havebog, der ikke er kedelig.Jeg var dybt fascineret af de mange formklippede taks og buksbom og det mest imponerende er, at Peter selv passer og plejer den 5700 kvm. store have.

 Læg mærke til den smukke detalje med efeu mellem trappetrinene.
Haven bød også på dette smukke potting shed.


Og en skøn lille køkkenhave med krydderurter, salat, rabarber m.m.
De sidste billeder er fra den arabiske del af haven.

Læg mærke til den fine mønster fliser er lagt i. Hvis man er lidt kreativ, kan man få almindelige beton flisebelægning til at ligne en million. 

 Masser af buksbom 'bobler'19 kommentarer:

 1. Fuldstændig betagende! Det var virkelig en gave at få mulighed for at se Peter Wibroes have og jeg nyder dine gode billeder - jeg fik kun taget nogle som var ret mørke og det var svært at undgå alle de mennesker som var der. Jeg har også læst i bogen og den er meget underholdende og så er det også skønne billeder.
  Hvor var vi heldige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :-). Ja vi var heldige - det var en kæmpe oplevelse at besøge haven. Jeg tror der var næsten 100 besøgende, da jeg var der, så det krævede lidt tålmodighed at få billeder ude mennesker..

   Slet
 2. Hej Gitte.Superflotte billeder du har taget fra den fantastiske have.Var der selv om lørdagen med Anita efter vi havde besøgt Countryliv.
  Fik også en lille snak med Peter selv der forklarede at han selv holdt.......................og klippede alle de flotte grønne planter.Imponerende.
  God aften knus Jette
  Viser også lidt billeder derfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Jette :-) Jeg fik desværre ikke snakket med Peter, da han havde travlt med at tale med de mange andre besøgende. Han skriver i bogen, at han selv passer og plejer haven.
   God aften

   Slet
 3. Tänk att ni har så många fina trädgårdar hos er. Skriver upp den på vill besöka listan jag har. Du har verkligen fångat massor av fina vyer på dina bilder och det lockar en verkligen till ett besök
  Ha det gott i slutet av veckan
  Kram Meta

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Meta. Det er den smukkeste private danske have jeg har set. Den er desværre kun åben få dage om året.

   Slet
 4. Fantastisk flott hage! takk for at du deler og kanskje var dette en bok å ønske seg til fødselsdagen som snart kommer?! God uke :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, det er en bog du vil synes om Ranten :-)

   Slet
 5. Flotte billeder af en flot have. Den lille køkkenhave var en sød overraskelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marie. Den lille køkkenhave var også en overraskelse for mig :-)

   Slet
 6. Hvilken skøn have, og hvor er det fantastisk han holder det hele selv. Jeg har kun set hans bog, men det er absolut en af dem der er på ønskesedlen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er imponerende at han holder hele haven, og det er en af de mest velholdte haver jeg har besøgt.

   Slet
 7. Jeg er dybt jaloux, håbet Peter holdet åben have igen en gang i fremtiden. Dejlige billeder fra andre vinkler.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå Henrik ;-) Han skriver i bogen, at han vil holde åben have en dag hvert år, så det må vi håbe han gør, så flere kan se hans værk.

   Slet
 8. Fina bilder! Vi var også førbi

  SvarSlet
 9. Hej Dorthe.
  Tak for turen. Jeg synes også det ser ud til at være en fantastisk have, skønt jeg nok havde plantet en del flere blomster, hvis det havde været min..... Bogen synes jeg også var inspirerende, og tanketidslerne var forfriskende ærlige. Jeg er helt enig i meget af det. Men den appellerer ikke mere til mig, end at jeg synes den var spændende at låne på biblioteket, og jeg vil gerne låne den igen anden gang. Men der bliver ikke plads til den på min egen bogreol. Der er for stor forskel fra hans havestil til min, selvom jeg kunne bruge elementer i bogen til inspiration.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 10. What a gorgeous garden. It is spectacular.

  Janet

  SvarSlet
 11. Åh så vackert! Helt fantastiskt! Trevlig helg! Ewa :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...