tirsdag den 14. juli 2015

Torskemund

Stauden Purpur torskemund  Linaria purpurea vinder guld medajlen i evnen til at selvså. På to år er få planter blevet til over halvtreds.

Torskemund bedet set fra terrassen - i forgrunden krukker med lavendel. Planterne er blevet meget høje i år, helt på til 180 cm.

 
De fleste planter i bedet er lilla, men i år er der ti lyserøde.Når man kommer helt tæt på de små blomster, kan man godt se hvorfor den hedder torskemund på dansk.


I weekenden fik jeg tyndet ud i de lilla planter i bedet, så der er plads til at plante lidt sommerblomster.


Torskemund er højt værdsat af insekterne.


I foråret var jeg heldig at bytte mig til frø fra hvide torskemund. Jeg har fået mange fine planter, som står og venter på, jeg får omlagt mit hvide bed - et af mine sommerferie have projekter :-)

14 kommentarer:

 1. Toujours des photos magnifiques, Gitte ! J'aime beaucoup me promener dans ton jardin !

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Marie, I am happy that you enjoyed the walk.
   Thanks - I enjoyed your comments to my older post. The comment about boys on pictures is so true :-)

   Slet
 2. De er fantastiske, smukke og yndige, har lige fået nogle lyserøde planter af Lisbeth, så nu står de også i min have:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,det er de Annette. Dejligt at søde Lisbeth deler ud af hendes skatte :-)

   Slet
 3. PRAGTFULDE billeder :-) Din header for fulde 5 af mig ;-) Jeg indførte for få år siden en lilla og en lyserød torskemund i min lille have, og du har ret i, at den har guldmedalje i selvsåning. Jeg har den i alle bede, hvor den møver sig op mellem roser og andre stauder. Når jeg ser, at den er på vej rundt omkring tænker jeg ofte, at jeg må fjerne den for at den ikke skal blive for invasiv. Jeg når det ikke altid, og som regel bliver jeg kisteglad for, at jeg ikke fjernede den, for den klæder alt i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Nette :-) Jeg kan forstille mig, det er et smukt syn, når de møver sig op mellem alle dine smukke roser.

   Slet
 4. Hej Gitte,
  Hvor er der fint hos dig. Linaria er bare fine. De kommer helt uventede steder, men pynter til enhver tid.
  Jeg har en del lyserøde og få lilla. Smukke billeder. Spændene hvad der skal ske i dit hvide bed - husker de fine hvide Lupiner du har. God solskinsdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Jeg elskede de hvide lupiner, men det gjorde sneglene også, så nu har jeg fjernet dem alle!

   Slet
 5. Jeg elsker den også og dine fotos er superskønne. Jeg startede med en lille lyserød, men nu er der kun lilla, men pyt... skønne er de og de får lov at selvså sig som de lyster. Man kan jo altid flytte eller fjerne. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Jette :-). Det virker også som om de lilla er de mest livskraftige. Jeg glæder mig til at se hvordan de hvide klarer sig.

   Slet
 6. Hej Gitte Skønne billeder, sikke en vidunderlig farve. Jeg har også lige fået plantet aflægger fra Samsøe i pink farve. Men den lilla kunne også bruges :-) kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina. Du kan få lilla af mig, hvis du er interesseret.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...