søndag den 17. januar 2016

Sidste års frøformerede sommerblomst nyheder

Planlægning af sommerens blomsterflor er i fuld gang

Her vil jeg vise fire sommerblomster som var nye i min have i 2015, og som jeg også vil frøformere i år.

Hindebæger / Russian Statice Limonium suworowii 'Pink Pokers'.
Jeg plantede de forkultiverede planter i både krukker og bede. Planterne i bedene blev dog ikke til noget, da de blev ædt af snegle.
Som andre hindebæger kan blomsterne tørres.


De lange 'piberensere' er cirka lige så tykke som en lillefinger.


Stoltkavaler Cosmos 'Cupcakes'
En lidt anderledes cosmos hvor det yderste kronblad danner en krave. Blomster kom ikke helt til at ligne papir muffinsforme, som jeg faldt for på hjemmesiden, men jeg synes blomsterne er skønne.

Stolt kavaler Cosmos bipinnatus

Hvid Kniplingeblomst Didiscus caeruleus
En lille sød skærmblomst. Planterne klarede sig lige godt i krukker og i bedene. I 2014 havde jeg den lyseblå udgave i haven. Den findes også i lyserød.


Prydtobak Nicotiana alata 'Lime green'
Denne prydtobak er lidt lavere end de andre prydtobak jeg har prøvet. Jeg synes den passer perfekt til purpur solhat Echinacea Purpurea 'Green Envy', som har limegrønne spidser på kronbladene.


12 kommentarer:

 1. Det var nogle skønne planter du viste. Jeg synes at alle cosmos er skønne, og sår altid flere forskellige. Prydtobakken har en skøn limefarve. Den første ser skøn ud, men vi har desværre også mange snegle.

  SvarSlet
 2. Kære Gitte Spændende planter du viser,især Hindebæger og Kniplingeblomst dem kunne jeg godt tænke mig. Den vil jeg på udkig efter. God søndag aften. kh Tina

  SvarSlet
 3. Dit indlæg lever 100% op til navnet på din blog. Det sidste billede er min favorit.

  SvarSlet
 4. Jeg sår ikke meget selv, men kunne da næsten blive fristet :)

  SvarSlet
 5. Det var ærgerligt med den hindebæger for den er sød - hvis sneglene kan lide den, får den nok heller ikke fred i min have. Den Cosmos er også sød - og flot kombination af prydtobak og purpursolhat. Jeg holder utrolig meget af både cosmos og prydtobak og dem har jeg som regel held med hver år.
  Jeg har set en anden nyhed hos Impecta som jeg er lun på, en næsten hvid morgenfrue.

  SvarSlet
 6. De bien jolies floraisons d'été !
  Bonne soirée

  SvarSlet
 7. Hej. Det var nogle meget flotte blomster. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have dem i haven igen. Held og lykke med såningen.

  SvarSlet
 8. Du har så mange flotte og sjeldne blomstersorter. Nydelige alle sammen. Jeg har akkurat sådd Spydverbena som jeg fikk av deg i fjor. De står ute i kulden og venter på våren.
  Ha en fin uke.
  jannicke

  SvarSlet
 9. Stolt kavaler er en fantastisk nem plante, som jeg ELSKER. Jeg har en del forskellige farver og det er en fest hvert år når man får nye arter. Ja det varer ikke længe (2 måneder) før jeg går igang med at forspire - og jeg glæder mig som et barn.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 10. Skønne blomster med inspiration til sommerens blomsterbed. Vi er heldige og har ingen snegle, så hindebæger er nu på listen. Håber det er i år jeg realiserer ideen om en skærehave. Alt der skal til er tiden :-)
  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 11. Roligt med nya sorter. Jag älskar Cosmos (Rosenskära på svenska) så den nya sorten 'Cupcakes' måste jag försöka hitta.
  Hälsning Helene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...