søndag den 15. maj 2016

Tulipaner 2016

Tulipanen Fontainebleau er ny i min have i år


I sollys får tulipanerne en mere rød farve.


De mørke skyer man kan se over tulipanerne på ovenstående billede er den mørkløvede kørvel Anthriscus sylvestris 'Ravenswing', som endnu ikke er sprunget helt ud.


Den næsten sorte Persisk kejserkrone Fritillaria persica er fantastisk smuk, men lidt af en skuffelse når jeg havde købt hvide løg.


Sidste år havde jeg også denne tulipan i en krukke, men jeg ved desværre ikke hvad den hedder. Den minder meget om Fontainebleau, men er mindre hvid og mere mørk.


I efteråret købte jeg en stor pose 'Rems Favourite' tulipanløg. Nogle af løgene blev lagt ved de lilla judaspenge Lunaria og de er alle komme op.
 

De fleste Rems Favourite løg blev lagt i en 50 cm stor krukke. Noget er gået helt galt, da der kun er kommet en enkelt meget sølle blomst ud af det og nogle forkrøblede blade. Jeg har gravet løgene op, for at finde ud af hvad der er gået galt. Jeg havde forvente at løgene enten var halvt spist eller rådne, men ingen af delene er tilfældet.

 
 
 

12 kommentarer:

 1. Ærgerligt med dem i krukken;men flotte farver på de mange, som står så fint strunk ude i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt men that's life. Tulipanerne står for farverne i haven nu, da jeg ikke har mange forårsblomstrende stauder.

   Slet
 2. Fina tulpaner, gillar färgen. Ibland blir det fel, men den svarta fritillarian, är väldigt fin. Ha det gott/ Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for kommentaren Maribel. Jeg har efterhånden accepteret den sorte fritillaria og er nu glad for den :-)

   Slet
 3. Hej Gitte.
  Det er vel nok nogle smukke tulipaner du har valgt. Jeg kender slet ikke nogen af dem. Det er også smukke fritilaria, og de passer umiddelbart ind i dit bed, som jeg ser det, selvom de ikke er hvide. Det sagt er det da alligevel irriterende, at man får "sorte" blomster, når man køber dem som hvide. Jeg synes ofte det er et problem, når man køber løg og knolde. Man fatter jo ikke hvordan de kan tage så meget fejl, der er jo snart procentvis større risiko for, at man får noget forkert, end for, at man får det der står på posen! Det virker på mig dybt uprofessionelt, at de kan håndtere sorteringen så dårligt.
  Brandærgerligt med de løg fra krukken, og jeg kan desværre heller ikke lige gennemskue hvad der gik galt. Der er jo intet galt med dem i bedet, vel? Så det må vel være noget om hvordan jorden har været i krukken, for sur, for våd eller for hårdt frossen måske, men jeg ved det ikke.
  Dejlige Judas penge..... Jeg købte nogle sidste år i forsommeren, som jeg håbede ville så sig selv, så jeg fik smukke blomster igen i år, men de er helt forsvundet fra jordens overflade. Jeg mener de er etårige, men det kan være jeg tager fejl og de er toårige, så kommer de måske til næste år?
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Det er heldigvis sjældent jeg har oplevet at få noget forkert. Jeg har klaget til leverandøren over fejlen, da de hvide var dyrere end de sorte, og fået pengene retur.
   Det må som Birgitte skriver være noget med forholdet i krukken, da der ikke er noget galt med løgene i bedet.
   Judaspenge er toårige så de kommer forhåbentligt hos dig igen til næste år.

   Slet
 4. Det er godt nok lækre tulipaner du viser for tiden :) Mon dem i krukken har haft det for fugtigt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ulla. Ja, lægene har nok haft det for fugtigt i krukken, eller også har der været noget i jorden, som er skyld i det.

   Slet
 5. Hej. Det ser supergodt ud med de flotte tulipaner. Jeg har oplevet det samme med mine i krukkerne. Jeg har en idé om, at det har været for koldt og fugtigt i april og da så varmen kom her i maj, har de ikke kunnet følge med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar Birgitte og tak fordi du deler dine erfaringer med tulipaner i krukker. Jeg har tidligere (og også i år) haft tulipaner i krukker uden problemer, men krukkerne har stået tæt på huset/mere beskyttet end denne krukke.

   Slet
 6. Tulipanene gjør virkelig mai komplett! Jeg har så mye hjort som kommer og spiser tulipanene at hver blomst som klarer seg er en seier. Derfor blir det ingen teppe av tulipaner hos meg, bortsett fra i et hjørnebed i husveggen der vi parkerer bilen foran hele blomstringstiden. Da tør ikke hjorten gå inntil. Ha en fin dag! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Min have ville være meget kedelig i maj uden tulipanerne.
   Ærgerligt at dyrene spiser dine tulipaner, det problem har jeg heldigvis ikke.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...