mandag den 10. april 2017

Haven i april

Lidt billeder af noget af det der blomstrer i haven lige nu.

Jeg nyder mine to japanske bjergkirsebær Prunus nipponica.


Japansk bjergkirsebær Prunus nipponica
Der går ikke længe før tulipanerne springer ud. Disse står sammen med fjergræs 'Pontails' Stipa tenuissima. Jeg har nydt græsserne, som jeg såede sidste år, hele vinteren. Jeg burde nok have klippet dem ned, inden de begyndte at sætte nye skud?. Nu står græsserne med en blanding at sidste års visne og nye grønne blade. Bliver de mon pæne igen i år, hvis jeg klipper dem helt ned nu?


Påskeklokkerne er den staude der er smukkest i min have i starten af april. 
I foråret 2015 såede jeg rød grønkål og planterne står stadig i haven! Jeg klipper blomsterstandene af, inden blomsterne springer ud.


Til sidste et billede fra terrassen som er påskepyntet med forsythia grene :-)7 kommentarer:

 1. Jeg klipper de fine græsser tilbage om lidt og håber, at de skyder igen. Desværre sker det ikke altid, men så har de tit sået sig selv. Der er ikke noget smukkere end kirsebærblomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak for informationen Marie - jeg vil gå ud og klippe græsserne ned.

   Slet
 2. Hej Gitte
  Hvor kan jeg godt forstå, at du er glad for dine to japanske bjergkirsebær - de er meget smukke :-)
  Gad vide, om du har klippet dine græsser ned? Jeg prøvede et år at klippe i det grønne i græsset (dog ikke de samme som du har), men de fik ikke nye spidser, men var "firkantede" resten af sæsonen. Af erfaring er jeg derfor nu ude med saksen allerede først i marts inden græsserne skyder. Krydser fingre for, at det går dine græsser godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Jeg har klippet nogle af græsserne ned og andre har jeg prøvet at rive sidste års blade af, ved at tage fat om toppen og rive til. Næste år vil jeg prøve at huse at komme lidt tidligere ud med saksen :-)

   Slet
 3. Hvor er den dog fin den kål - jeg har ikke så god held med kål - dyrelivet er for rigt i min have hi hi, men ellers så var det ihvertfald noget jeg kunne tænke mig at ha' i min have

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også store problemer med at mine kål bliver spise af kålsommerfuglelarverne, men de er heldigvis først aktive om nogle måneder. Den røde kål skulle være mindre tiltrækkende for kålsommerfuglelarverne. Jeg har helt opgivet at dyrke palmekål, pga. larvernes hærgen.

   Slet
 4. Chère Gitte ! J'arrive un peu tard pour te dire que les Stipa ne se coupent pas à la fin de l'hiver. C'est une graminée persistante (plus ou moins !). Tu dois simplement les peigner avec les doigts ou un petit râteau pour éliminer les brins fanés.
  J'adore ton Prunus ! Passe une belle semaine !

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...