mandag den 18. maj 2015

Forglemmigej

I år har jeg en 'flod' af forglemmigej Myosotis i baghaven. Sidste år hev jeg alle forglemmigej planterne op fra bedene, inden de begyndte at smide frø, og smed planterne i havens problem bed.

Det er der kommet denne smukke forglemmigej flod ud af.

Angelique tulipaner
I den ene del af problem bedet vokser der bærbuske og rabarber. Hele bedet er fyldt med skvalderkål, som jeg i mange år forgæves har prøvet at udrydde.
 
Forglemmigej

Det eneste der, ud over ukrudt, vokser i den blå flod er disse smukke hvide tulipaner.


Selvom jeg sidste år fjernede forglemmigej planterne, inden de begyndte at smide frø, er der heldigvis stadig mange planter i bedene. Jorden er sikkert fyldt med forglemmigejfrø. Jeg sætter stor pris på, at de er så villige til at så sig selv alle vegne.

Bølgekronet storkenæb Geranium phaeum

17 kommentarer:

 1. Forglemmigej er så yndige, så det gør ikke noget de villigt sår sig selv. De er jo også lette at trække op igen, når de er ovre blomstringen og bliver trælse at se på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er skønne Vivi og uundværlige i forårshaven. Jeg sætter også stor pris på at de er så villige til at så sig selv.

   Slet
 2. Det ser rigtig flot og forårsagtigt ud med alle de himmelblå forglemmigejer.

  SvarSlet
 3. De er virkelig fine, de har en smuk blå farve de har. Jeg har ingen forglemmigej i haven i øjeblikket måske du vil bytte med nogen frø i år, du kan se på min så liste hvad jer har sået. Jeg har ikke så meget erfaring i at indsamle frø, men jeg ser frem til at der skal indsamles en masse i år. De valmuer du sendte mig er på vej op i stor stil flere steder i haven, både de mørke og de lilla, jeg glæder mig rigtig meget til at se dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeannett.
   Jeg skal nok huske at samle forglemmigej frø til dig
   Godt at høre at valmuerne spirer :-)

   Slet
 4. Jeg ved, at mange er begejstret for den "rigtige" blå farve i haven, men jeg er ikke så pjattet med den. Dog må jeg indrømme at billeder som disse viser, hvor superdejlig blå kan være. Dine blå forglemmigejer er ganske enkelt vidunderlige, når de står i flok som her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nette.
   De lyserøde forglemmigej vil passe godt ind i dit lyserøde paradis, men de breder sig desværre ikke så meget som de blå.

   Slet
 5. Forglemmigej, er så smuk i vild dressur som hos dig. Men i min lille have er den en af dem der bliver hevet op som ukrudt, de har i de år, haven har passet sig selv. overtaget der hvor det ikke var mælkebøtter og græs.
  Jeg har prøvet at lade den stå, men fortrød bitterligt næste forår.
  Din flod er smuk, med de hvide tulipaner hist og pist :o) K

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda :-)
   De har aldrig været en plage for mig, da de jp er meget lette at hive op der hvor de ikke er ønsket.

   Slet
 6. Skønne forglemmigej - og som den dog passer godt til dine tulipaner..... og også til mine her i haven forøvrigt :-)

  SvarSlet
 7. Hej. Hvor er de forglemmigej bare flotte. Jeg har for første gang i haven, sået kinesiske forglemmigej og de skal plantes ud en af dagene. De er noget større i blomsten, såvidt jeg har googlet mig frem til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte. Ja de kinesiske forglemmigej er større i blomsten og højere. Jeg har forelsket mig i den lyserøde kinesiske forglemmigej (Cynoglossum amabile Pink Shower) som jeg har set hos mine sydeuropæiske havevenner. Jeg har desværre ikke kunne finde frø i år.

   Slet
 8. Hej Gitte.Det ser bare så dejligt ud med alle de blå forglemmigej..................her breder de sig også i år.
  Men så er det bare at fjerne dem når det bliver for meget..
  Smuk storkenæb.................blomster den allerede?
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Jette :-)
   Ja mine bølgekronet storkenæb Geranium phaeum blomstrer nu.

   Slet
 9. Ok vilket blått hav! Det ser så fint ut! Ha en skön pingsthelg.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...