onsdag den 26. juni 2013

Valmue nydelse

Jeg er begejstret for den smukke lilla valmue Papaver somniferum. Farven passer godt sammen med mange af havens andre blomster.

Her i Danmark er de nok mest kendt som Claus Dalby valmuer, og jeg har da også fået frøene af Claus for nogle år siden i forbindelse med bogkøb.Sidste år blomstrede valmuerne i starten af juli, sammen med de hvide kongelys og middelhavsprydløg, men disse planter er slet ikke så langt fremme i år.

Som I nok kan gætte er billederne ikke taget i dag, men i går morges, da jeg sidst så solen. Det er godt nok et rigtigt ØV sommervejr i dag.


Ønsker jer en dejlig aften :-)

13 kommentarer:

 1. Ja de er skjønne og Claus Dalbys historie rundt dem er også søt. Jeg fikk noen sendt i posten etter en bok kommentar. Nå har det seg slik at etter å ha samlet frø og blandet dem med jord for å spre dem utover på høsten ble de liggende i posen inne litt for lenge. De spirte og det det var det med de valmuene. Får nyete dine og bildene jeg har av mine.

  Brita

  SvarSlet
 2. Det är en helt underbar färg på Vallmon.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
 3. Dejligt med et rigtigt navn på den valmue, jeg har den også i blomst nu, den er meget smuk.
  Sommervejr vil jeg ikke en gang driste mig til at kalde det, det er nærmest efterårsagtigt. Det kan kun blive bedre.

  SvarSlet
 4. Vilken underbar färg på dina vallmon! Ha en fin kväll.

  SvarSlet
 5. Hvor er den altså flot...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 6. Den valmue er jeg også meget begejstret for, men desværre er der ingen der spirer hos mig i år. Så jeg nyder dine billeder i stedet:-)

  SvarSlet
 7. De er så vakre! Valmuene. Her har vind og regn rusket av det meste av blomstringen. Husj! Så får jeg nyte dine så lenge :)

  SvarSlet
 8. Hvor er de skønne :-) Jeg fik nogle frø af Frk. Anemone sidste år, men desværre kom der ikke en eneste. Jeg tror, det er myrerne der har været på spil, for der var helt levende af myrer i foråret, på det sted jeg havde sået valmuerne.

  SvarSlet
 9. Den er rigtig skøn den mørke valmue. og det er en opiumsvalmue, så er den jo nem at så og få til at brede sig. Jeg har en der ligner, men i en lyslilla tone.

  SvarSlet
 10. Du var så venlig at sende mig nogle frø af den dejlige valmue forrige år, så nu står de også og glæder med deres smukke farve i min have.
  En anden blomst, jeg har stor glæde af, er Klokkeranken. Jeg opdagede et par blomsterknopper i den i mandags. Mon ikke det er meget tidligt?
  Venlig hilsen
  Ida

  SvarSlet
 11. øj hvor er de kønne, jeg håber, at de ikke er blæst helt i stykker i dag.

  SvarSlet
 12. Meget smukke valmuer! Vi mangler valmuer i vores have, så det må jeg snart råde bod på!

  SvarSlet
 13. Tes photos sont très belles, les pavots fleurs éphémères mais si jolies.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...