onsdag den 30. marts 2016

Promenade plantée - High Line i Paris

Kender I Promenade plantée? En vidunderlig oaser i Paris med byens største samling af træer, buske og planter.

Promenade plantée der åbnede i 1993 er opført på en nedlagt jernbanestrækning, så den første del af parken er hævet 10 meter over gadeniveau. Parken har været inspirationskilde til den noget mere kendte High Line i New York City.


Parken, som starter nogle hundrede meter øst for Bastillepladsen i det 12. arr, er hele 4,7 km lang og ender ved Boulevard Périphérique ikke lang fra parken 'Bois de Vincennes'.  

På vejen kan man udover de mange smukke planter og træer nyde de gamle smukke ejendomme.


Beplantningen på Promenade plantée er traditionel med f.eks. mange roser. En beplantningen der passer godt til de omkringliggende gamle romantiske bygninger. Jeg kan forestille mig hvor smuk haven er om sommerem, når espalierne er fyldt med blomstrende roser m.m.


Promenade plantée byder på mange forskellige oplevelser og der er mange overraskelser undervejs. F.eks. kommer man forbi en lille bambusskov.

 
 Vortemælk Euphorbia Characias kunne jeg godt tænke mig i min have.
 

Man kan tage et stop i parken 'Jardin de Reuilly-Paul-Pernin', som man passere på vejen. Herefter kommer man igennem et ikke særligt charmerende lejlighedsbyggeri, men Promenade plantée fortsætter igen på den anden side af byggeriet.

Insekthotel
Der er mange bænke hvor man kan sidde og nyde omgivelserne. 
Vi kom forbi narcisser i alle nuancer af gul.
 

Der var også anlagt en vandhave.

 
Turen gik også gennem en tunnel.


Alle fotos i dette indlæg er taget med min iPhone. Jeg havde husket at medbringe min rejsekamera (Sony RX 100 kompaktkamera), men havde glemt memorykortet i computeren på hotellet...

14 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare spændende ud. Der må jeg forbi en gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også det var en spændende have. Jeg kunne godt tænke mig at se den om sommeren :-)

   Slet
 2. Hei!
  Dette var det veldig fint å se. Å kunne gå gjennom en by som det var en hage, er en fantastisk "oppfinnelse". Jeg har vært i starten og slutten av denne reisen, men da var det med metro. Veldig inspirerende og flotte bilder.
  God natt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Anne. Ja, det er fantastisk at se have/by på den måde :-)

   Slet
 3. Hold da op. Din mobiltelefon kunne tydeligvis godt lide stedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, motiverne bliver heldigvis ikke ringere af at blive taget med et dårligere kamera, men kvaliteten af billederne har jeg det lidt svært med :-)

   Slet
 4. dæl'me et spændende sted :) :)

  SvarSlet
 5. Sikken et sted fantastisk godt fanget af dig. Det vil jeg gerne opleve, så tusind tak for inspirationen. Euphorbia Characias er fantastisk, så jeg forstår godt, at du gerne vil have den i haven. Vores eksemplarer klarede de seneste par vintre, men ikke denne trods masser af beskyttelse, men vi er på nordgrænsen i DK. I krukker går det fint. Venlig hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Else
   Tusinde tak for din kommentar samt at du deler dine erfaringer med Euphorbia Characias. Jeg havde på fornemmelsen at den ikke er helt hårdfør i DK.

   Slet
 6. Det er noteret i rejsebogen. Altid skønt med inspiration til rejser. Især af den grønne slags. Jeg kendte ikke promenaden, men det er også mange år siden, jeg har været i Paris. Iøvrigt kender jeg godt det med at være perfektionistisk med kvaliteten af ens fotos. Jeg er glad for, at du delte alligevel. Det er fine fotos og indholdet tæller højt her. Tænk sig, hvis vi ikke havde fået denne inspiration p.g.a. nogle fotos. Det havde været en skam :-)

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Det skal jeg se, hvis jeg kommer til Paris igen :) Tak for tippet.

  SvarSlet
 8. Hørt om, men ikke sett! Venner av meg var der i roseblomstringen, og var overveldet...

  SvarSlet
 9. C'est un endroit magique que j'ai eu la chance de parcourir l'année dernière.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...