tirsdag den 5. september 2017

Bunddækkeplanter i krukker

Jeg har en del store krukker med opstammede buske. For at skjule den bare jord omkring stammerne, planter jeg flerårige planter i krukkerne.


Bakkestjerne Erigeron karvinskianus 'Profusion' er en af mine favoritter som bunddække i krukkerne.Tæt på de søde små blomster. Blomsterne starter med at være hvide og skifter farve til lyserøde.

Bakkestjerne Erigeron karvinskianus 'Profusion'
Denne plante er lidt af et mysterium. Nu er min hukommelsen ikke hvad den har været, men jeg mener ikke, jeg har sået denne plante i krukken. Jeg har intet bud på hvad det er for en plante - men mon ikke en af jer læsere kender den?

Opdateret: Tusinde tak til Lilli Pedersen, der i en mail fortalte mig, at planten herunder er en vedbend torskemund Cymbalaria muralis :-)


De fine lidt kødfulde blade og bitte små lyslilla blomster.


Den store zinkkrukke virker mindre bastant, med den hængende limefarvede pengebladet fredløs Lysimachia nummularia 'Goldilocks'.

Pengebladet fredløs Lysimachia nummularia 'Goldilocks'

Mølleren og hans kone Glechoma hederacea 'Variegata' er også en af de rigtige gode krukke planter.Mølleren og hans kone Glechoma hederacea 'Variegata'
Jeg har mange krukker med hosta, og de er pænt kedelige at se på inden hosta bladene folder sig ud. Jeg har derfor forsøgt mig med at lægge forårsløg og andre forårsvækster i krukkerne. Her er det hosta og lysegule anemoner.7 kommentarer:

 1. Det ser bare godt ud med de bunddække planter i krukkerne.
  Mon det kan være en australsk viol, du efterlyser?
  Hvilke træer har du i krukkerne og har du haft dem stående længe?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja, planten ligner lidt en australsk viol, men jeg har fået en mail fra en anden læser, der fortæller at det er en vedbend torskemund.
   Jeg kan ikke lige huske navnet på to af træerne i krukkerne, så jeg skriver en kommentar igen en anden dag, når jeg har fundet navnene.

   Slet
  2. Hej igen Ulla
   Så blev jeg så meget klogere... Jeg har fundet ud af at uldpil, broget japansk pil og stjernemagnolie ikke er træer, men opstammede buske, så jeg har ikke nogle træer, men kun buske i krukkerne :-) Derudover har jeg munkepeber, sneboldbusk, mini sommerfuglebuske og opstammede buksbombladet kristtorn i krukker.

   Mange hilsner

   Gitte

   Slet
 2. Det ser fint ud, og sikke en god ide med anemoner sammen med hosta. Overlever din bakkestjerne vinteren?
  Jeg har nemlig købt en bakkestjerne men er lidt usikker på om den klarer vinteren, den er plantet ud i jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de fleste overlever vinteren. De er gode til at selvså, og dukker op de sjoveste steder :-)

   Slet
 3. God ide med noget blivende i bunden. Det ser dejligt ud - den lille bakkestjerne er noget så fin. Ja, det er de andre også. Er vedbend torskemunden kommet af sig selv, eller havde bare glemt, at du havde den? Den er rigtig køn.
  Kiss me over the garden gate er kommet fint på trods af utallige snegleangreb - endnu en gang et stort tak for frø!!
  Mange hilsener, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen. Vedbend torskemund må være kommet af sig selv, og det takker jeg mange gange for :-) Godt at høre at du har succes med Kiss me over the garden gate. Jeg har læst om mange, der har problemer med at få den til at spire.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...