mandag den 21. maj 2012

Clematis montana Rubens

En af de blomster der er på sit højeste i min have lige nu, er bjergskovranke clematis montana 'Rubens'.


Jeg synes, den er fantastisk smuk og  jeg ser helt nye detaljer, når man kigger gennem kamera linsen......måske fordi jeg trænger til briller ;-)Det er første gang jeg har clematis montana blomster i min have. De første jeg plantede, overlevede ikke vinteren 2010/2011, så derfor er jeg ekstra glad for, at det i år er lykkedes.Jeg er bagud med det meste, da vi har haft mange arrangementer den sidste måned. Så i denne uge skal der prikles og plantes ud - til den helt store guldmedalje.

 

13 kommentarer:

 1. Min første montana ( købt sidste sommer )har overlevet på solsiden af sommerhuset og så med blade i hele højden på sidste års ranker. Den har blomster foreløbelig på den nederste del af stænglerne.Det giver jo blod på tanden til flere clematis. Min er hvid.
  Har du frøsået eller købt plante?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit,
   Så har du også været heldig, jeg kan se at Lavendelfryds kommentar, at montana har problemer med kolde vintre.
   Nej, jeg har ikke sået planterne, men købt dem i Netto. Jeg har i år sået Clematis Integrifolia og har 10 små frølinger - spændende.

   Slet
 2. Den er smuk din montana. Min blomstrer endnu kun med få blomster, og de er så højt oppe, at det er svært at fotografere den.

  SvarSlet
 3. Jeg læste hos Clematis Danmark at Montana "Rubens" er lige på det nordligste her i Danmark og derfor risikerer at gå til i de meget kolde vintre. Clematis Danmark stoppede vist med at føre den sidste år. Vi er også på nr. to "Rubens", som jeg desværre fik købt inden jeg læste om den på hjemmesiden. Men nu satser vi og ellers må den vige til fordel for en anden. Til alt held er der mange som ligner den :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for informationen Lavendelfryd - det vidste jeg ikke. Nu må vi håbe på lidt mildere vintre :-)

   Slet
 4. Hej Gitte. Den er meget smuk din montana. Jeg kan godt forstå, at du er glad for den og passer godt på den! God fornøjelse i haven.

  SvarSlet
 5. Hvor er de flotte, dine billeder af Rubens!! Så kan den vist ikke præsenteres smukkere!

  SvarSlet
 6. Clematis Montana er bare en skøn klatreplante! Det er indlysende hvorfor de stjæler billedet lige for tiden! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elvira - Ja, jeg nyder dem også, alle steder jeg ser dem :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...