onsdag den 30. maj 2012

Kongelys - Verbascum

I går sprang en af mine selvsåede staude kongelys ud og det var noget af en overraskelse. Smuk er den, men den farve havde jeg ikke lige forventet.


I haven har jeg i forvejen to staude kongelys og jeg troede at deres afkom var frøægte. Jeg har den lilla purpurkongelys Verbascum phoeniceum ’Violetta’, der blomstre nu.Og den hvide Verbascum chaixii album. Billedet herunder er fra sidste år, da de først springer ud i starten af juli.


Nu er det ikke til at vide, om det er den lilla eller hvide, der er fadder til den nye. Ud fra blomstringstidspunktet peger det på den lilla, men ud fra bladene peger det på den hvide.

Nu kommer jeg til at tænke på jer søde blog venner, som jeg har sendt frø fra den hvide kongelys til.... nu må I ikke blive sure, hvis I får nogle 'spændende' farver ud af det.

 

24 kommentarer:

 1. Ja, man kan få sig nogle overraskelser indimellem :) Jeg har faktisk først for ganske nylig "opdaget" verbascum og er helt forelsket i denne plante. Købte to hvide "Flush of White", de er også smukke.

  SvarSlet
 2. Pyt det gør ingenting, farven er underordnet. Og den der er da smuk. De kommer pænt op hos mig, både dem jeg såede inde, og de sidste som jeg spredte rundt omkring ude. Det bliver spændende at se farven til næste år.
  Ja men så danser jeg med, bare vi får regn :o)

  SvarSlet
 3. Spændende... Jeg glæder mig til at se resultatet til næste år ;-)

  SvarSlet
 4. Ja, kan godt forstå din overraskelse - men i rette selskab er den da også fin!
  Din lilla er nu bare helt fantastisk. Den måtte gerne flytte ind hos mig :-)

  SvarSlet
 5. For et vakkert avkom:) Jeg er så imponert over dine kongslys. Alle de hvite er jo et syn! Ønsker deg en god dag i hagen i morgen:) Klem fra Ellen.

  SvarSlet
 6. Dejlige verbascum - og så tager du iøvrigt nogle rigtig flotte billeder :)

  SvarSlet
 7. Wauw, hvor er de smukke. Jeg har sået den først nævnte og jeg glæder mig til resultatet næste år :O)

  SvarSlet
 8. Flotte kongelys du har , jeg må da vist have fat i sådanne skønheder, købte min den første ved lille malund for få uger siden, så er da spændt på hvad det kan ende med for dem du viser er da dejlige, tror også Signe viste en lyserød forleden.
  Så mange hilsner fra en som vil med i kongelys panelet og Regndansen.( Har endnu ikke fået så meget som en dråbe det er uger siden det har regnet så hvis min have skal blive ved med at være frodig så skal der ske noget)

  SvarSlet
 9. Hej Gitte. Hvor er de smukke. Jeg har også været heldig og få frø til hvide kongelys - hvor jeg glæder mig til at se dem. De er jo smukke :)

  Skidt pyt om de får en anden farve - de bor i små krukker hos mig til de viser deres farver frem og så finder jeg ud af, hvor de skal pynte i min have.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 10. Det er da virkelig en smuk farve !! Har ikke selv kongelys i haven, men det skal der da helt bestemt være kan jeg se ;)) Ih hvor får man altså megen god inspiration herinde i dette dejlige univers...
  Tror jeg vil tilslutte mig dansetruppen... :)

  SvarSlet
 11. Hvor er de smukke...også selv om farven var uventet.
  Jeg har ikke selv Konglys, men de skal da skrives på listen, for jeg mangler nemlig noget i højden til det ene staudebed.

  SvarSlet
 12. Ih, hvor er de labre! Jeg fra (dine?) frø opdyrket rosetter, D'er står og vokser sig store og lækre og lovende.

  Tak for nogle lækre billeder! Du må meget gerne gemme frø fra hende den svagt laksefarvede, for hende kan jeg ikke stå for!

  Kh. Marianne med
  Den helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne - Jeg skal nok huske at tage frø fra den laksefarvede til dig :-)

   Slet
 13. hvor er de skønne:) Anne Gine

  SvarSlet
 14. Hvor er de smukke, men det er vel ikke billeder fra i år ?
  Jeg har selv den hvide og den violette, og jeg er også rigtig glad for dem, men de er da slet ikke så langt fremme.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo Anita - den lilla blomstrer og den laksfarvede nu, men det hvide blomstrer først i juli.

   Slet
 15. Hej Gitte. Jeg kan rigtig godt lide din "nye" kongelys. Farven er fin efter min smag. Mine purpurfarvede kongelys blomster også meget frodigt lige nu. Jeg er positiv overrasket over kongelys. Jeg såede dem for første gang sidste år og har derfor først i år blomster. Det er en smuk plante og jeg nyder den hver dag. Jeg har dem kun i krukker og det går fint.

  SvarSlet
 16. Hvor er de bare smukke og ikke mindst den selvsåede! ;O)

  SvarSlet
 17. Utrolig lekre blomster og flotte bilder! God helg i hagen!

  SvarSlet
 18. Utrolig flotte planter ... Verbascum chaixii album kunne jeg virkelig tenkt meg i min egen hage. Har ikke så mye plass lenger, men denne kan jeg rydde plass til :)

  God uke/Irene

  SvarSlet
 19. Tusinde tak for alle jeres kommentarer. Jeg kan se at vi er mange, der er glade for verbascum :-)

  SvarSlet
 20. Hej, jeg er på jagt efter Helen Johnson Kongelys i fersken farve - men er åben for at teste alle farver. Ligger du stadig inde med frø jeg må købe? :) vh Silje

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...