torsdag den 26. september 2013

Sølvlys

Lige nu står de smukke sølvlys blomster spir og svajer i vinden og udsender den skønneste duft. Jeg synes det er herligt at den først springer ud her i september, hvor andre planter er ved at være lidt kedelige.

Efter jeg i flere år forgæves havde forsøgt at frøformere sølvlys Cimicifuga ramosa 'Brunette', gav jeg sidste år op og købte et eksemplar.


De er ret dyre i indkøb og det indikerer vel også, at de ikke er helt lette at frøformere.
Nu har jeg fundet en meget detaljeret så beskrivelse på nettet, som jeg vil prøve. Nu håber jeg bare på at frøene når at modne, så jeg kan forsøge mig igen med hjemmehøstede friske frø, som skulle give det bedste resultat.

Jeg mener ikke, jeg så nogle sølvlys frø sidste år, men det var måske fordi jeg glemte at kigge efter dem ;-)

23 kommentarer:

 1. Ja den er fantastisk og uundværlig i haven. Jeg havde frø sidste år, men har ikke forsøgt at så, det er nok mere din kompetence, så jeg er spændt på om dit forsøg lykkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth, Det lyder godt at frøene kan nå at modne her i Danmark :-)

   Slet
 2. Uw zilverkaars is echt heel mooi....

  SvarSlet
 3. Hei! De er så vakre at man ønsker seg mange flere av dem. I våres prøvde jeg å dele en plante. Det gikk kjempefint. En plante ble til fire. Tror kanskje at den bør etablere seg, 3 til 4 år før du prøver. Så kan du så i mellomtiden. Ha det så godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rådet om deling af planten Anne, så er der håb hvis såning ikke lykkes :-)

   Slet
 4. Uha, sådan et projekt har jeg endnu ikke mod på, men fuld af respekt for du har! Min "Brunette" trækker dramatisk tiden, men jeg glæder mig til den forhåbentlig snart blomstrer. Skønt med frisk blomsterpragt i haven på denne tid....og så er løvet nu også lækkert!

  Skøn dag fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber snart din også springer ud Karinka :-)

   Slet
 5. Jeg har prøvet med sølvlys flere gange, men den er altid gået ud for mig. Måske har jeg givet dem for lidt vand. Jeg har altid synes, de var så smukke, så måske skulle jeg prøve igen. Tak for billederne.
  God dag fra
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Jeg kan se på kommentarerne her og på Facebook siden, at der er mange der har problemer med at dyrke sølvlys. Min står solrigt og tørt, men trives alligevel :-)

   Slet
 6. Hej. Sølvlys er bare så flot. Jeg har den også i haven, med ved ikke hvilken én det er, men den dufter rigtig godt og løvet er mørkt. Spændende om det lykkes dig at samle frø og opformere den. Det håber jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Birgitte, den er ikke til at undvære her i efteråret :-)

   Slet
 7. Ingen høsthage uten! Jeg har hatt min plante i flere år og noen spontan selvsåing har jeg til gode å se. Det skulle være nok pollinerere for blomstene er full av insekter, men kanskje frøene ikke rekker å modnes på mine breddegrader? God høst i hagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig Ranten! Det lyder sandsynligt, at frøene ikke når at modne helt oppe hos jer :-)

   Slet
 8. Jeg har også altid været fascineret af Sølvlys, jeg droppede også, at så den selv fordi det er lidt omstændigt! Har den det bedst i skygge?
  God weekend
  Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Gro, jeg har læst at den har det bedst i skygge, men min står i fuld sol. Måske er det fordi andre planter skygger for jorden rundt omkring den, at det lykkes.

   Slet
 9. Great to find Cimicifuga racemosa / Sølvlys / Trauben-Silberkerze / black snakeroot in your blog, Gitte. I took some photos of this beauty last weekend, but I didn't know the name of this plant!
  Have a great weekend, Uwe.

  SvarSlet
 10. J'adore ces plantes qui ne sont pas faites pour la terre de mon jardin, c'est bien dommage. Alors je les admire dans les jardins des autres. Merci

  SvarSlet
  Svar
  1. What a shame it won't grow in your garden Anny. I think it prefers the cold and humid climate we have here up north :-)

   Slet
 11. What a delight blossom of any type brings to the heart! Love that one in the top left hand corner.

  SvarSlet
 12. I adore tiny blossoms like this! Good luck with growing your plants.

  SvarSlet
 13. Ciao, queste piante costano molto anche qui! Sono anche lente a crescere ma poi però ogni anno producono più fiori! E il profumo è davvero buonissimo :)

  Un saluto

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...