mandag den 24. oktober 2016

Dahlia og smukke blade

Jeg har stadig stor glæde af mine dahlia, da vi endnu ikke har haft nattefrost. Jeg kan se, at der er mange der allerede har gravet dahlia knolde op, men jeg venter altid med at grave knoldene op, til efter vi har fået den første frost.

Dahlia billederne herunder er fra i går, hvor den endelig lykkedes mig at komme i haven.En af mine kollegaer har et dahlia bed i sommerhuset, hvor de ikke graver dahlia knoldene op. I stedet klipper de stænglerne af, inden den første frost, og dækker dahlia bedet med Rockwool vintermåtter.


Jeg synes, blåbærbuskenes og snebollebuskens orangerøde blade er den perfekte baggrund til dahlia blomsterne :-)

Dahlia Edinburgh
I fredags havde jeg en fridag, og jeg havde set frem til en havedag. Jeg kom ikke i have hverken fredag eller lørdag, da det regnede non stop.

Blad med regndråber

Min datter er hoppet med på dillen med at tegne mønstre på smukke eterårsblade med Posca tusser.

14 kommentarer:

 1. Så deilig at dine vakre Dahlia fortsatt blomstrer. Mine ble gravd opp for et par uker siden. Det føles vondt hvert år, men må gjøres:) Opp igjen til neste år. Sånne flotte kunstverk din datter har laget av høstbladene. Kreativt!
  Ha det godt.
  Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jannicke jeg er heldig at vi endnu ikke har fået frost, men der går nok kun en uge før festen er slut.

   Slet
 2. Dejlige Dahlia, man kan vel næsten ikke have have uden. Jeg har ikke haft dem i år, pga snegle invasion. Men de skal ikke slutte der.Jeg har tit tænkt på det med at dække dem med vintermåtter, måske det var værd at prøve i et permanent bed.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dahlia er uundværlige - specielt her i efteråret. Jeg har også overvejet det med vintermåtter, men kønne er de jo ikke i vinterhaven og jeg er også bange for at måtterne giver optimale forhold for sneglene,

   Slet
 3. Hej Gitte.De smukke dahlia er slet ikke til at undvære i vores haver.Og sikke dejlige nogle du viser.Jeg har lige gravet tre enorme op.Viser dem i mit indlæg.
  Har aldrig hat så fantastiske store og smukke som i år.De har haft flere hundrede blomster.
  En sjov dille din datter er hoppet på.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Det er altid sjovt at se hvor store knoldene er blevet. Mon dine store knolde skyldes vejret, eller har du gødet dem ekstra i år?

   Slet
 4. Hyggelig og fin dille din datter er hoppet med på, også er den flot. Du tager så smukke smukke billeder. Jeg vil også for første gang lade mine dahliaer stå i jorden vinteren over, vidste dog ikke at man skulle klippe dem af før frosten, troede jeg skulle vente til frosten havde lagt dem ned. Nu må jeg ud med saksen, de nu er heller ikke så kønne mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også det er sjovt og nyt med bladene. Spændende at høre dine erfaringer med vintermåtter.

   Slet
 5. det er en kreativ datter du har :) :) - bladene er blevet rigtig flotte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Tim. Det er hyggeligt, at hun finder materiale i haven, hun kan arbejde kreativt med :-)

   Slet
 6. Så vackra Dahlior, skall lägga Edinburgh på minnet, härlig färg. Det skulle vara fint att inte behöva gräva upp knölarna. Snygga blad.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika :-) Jeg ved ikke, om det med vintermåtterne virker i Sverige, hvor I har hårdere frost.

   Slet
 7. Pretty funny painting at the leaves... beautiful autumn photos.
  Greetings from Germany

  SvarSlet
 8. Sikke nogle dekorative blade, det er da hyggeligt.
  Du viser sådan nogle smukke billeder af dine Dahlia, bare lækkert. Vi plejer også at vente til frosten har snerpet dem, men Mr. M. tog altså Dahlia op i går, så nu ligger de og tørrer før de pakkes væk.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...