mandag den 8. oktober 2012

Efterår i det blå bed

Efterårsfarverne sniger sig langsomt ind i mit nye blå bed, og det synes jeg ikke det er blevet mindre smukt af.

Verbana bonariensis og frøstandene fra rød havemælde svæver over de andre planter.

Indianermyntens smukke frøstande er dekorative hele vinteren.  Og lader man dem stå, får man fornøjelsen af tusindevis af små planter til foråret :-)

Indianermynte/anisisop Agastache foeniculum og sølvbynke Artemisia ludoviciana i baggrunden

En staude der endnu ikke viser efterårstegn, er min yndling kaukasisk skabiose, der har blomstret siden juni.


Der gik lang tid i år, før palmekålen kunne være i fred for de grådige kålsommerfuglelarver. Dette er et af de pænere eksemplarer. Andre planter har været så hårdt angrebet, at der kun er skelettet tilbage.

Palmekål Nero di Toscana.

Det ser ud som om den første nattefrost er lige om hjørnet, så nu må jeg i gang med at forberede mig både praktisk og mentalt :-)

21 kommentarer:

 1. Ja også efteråret er heldigvis smukt. Jeg tror jeg lader indianermynten stå. Jeg har mange planter af solhat, som har selvsået sig.

  SvarSlet
 2. Hej Gitte.Har selv lige købt en skabiose-har ikke haft den før,men smuk er den.Og verbenaen står også fint endnu.Ja! der er meget der skal nås inden frosten.Knus Jette

  SvarSlet
 3. Bedet emmer af stemning og romantik - dejligt :) jeg har også indianermynte ("Black Adder") og lader dem stå efter dine anvisninger :)

  SvarSlet
 4. Så mye flott du har som blomstrer fremdeles! Din Scabiosa er veldig pen. Jeg sådde sånne i vinter, og håper at de vil blomstre til neste sommer.

  SvarSlet
 5. Hej Gitte.
  Sikke dejlige farver. Tænk at få en masse nye indeanermynte småplanter foræret hvert år. Jeg har en skabiose magen til din, og den er lige så skattet her i min have. Der er virkelig valuta for alle pengene, når man har blomster i så lang en periode, og så er den bare så yndig.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 6. Den skabiose er vel nok smuk. Nu er det svært at bedømme størrelsen, men samme farve skabiose, findes i rå mængder som grøftekantsblomster i Sverige.
  Jeg vil da også lade min indianermynte blive stående...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Skabiose blomsterne er omkring 5 cm store. Det må være et fantastisk syn, at se dem i rå mængder :-)

   Slet
 7. Your skabiose has a beautiful blue colour. I used to grow these, and really enjoyed their long flowering time, but mine ended up getting too much mildew, so I had to remove them.

  SvarSlet
 8. Skjønne bed du viser!
  Skabiosa vil jeg ha til neste år :-)

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlet
 9. Hej Gitte..
  Det ser skønt ud. Det må siges at falme med ynde! :)

  Hav en djelig Tirsdag.. :)
  Venlige hilsner her fra

  SvarSlet
 10. Du har ret i, at dit blå bed stadig er smukt, og at Indianermyntens frøstande pynter. Den blå farve hos Scabiosen er smuk til den mørke chokoladeblomst. Hvad hedder den anden blå blomst på billede nr. 4?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel - Den anden lyseblå blomst på billedet med chokoladeblomsten er honningurt. Det er en grøngødningsplante, men jeg synes at blomsterne er så smukke at den står i bedene :-)

   Slet
 11. Hold nu op hvor er det smukt! Super flotte kombinationer.
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Vakre bilder fra en høsthage som framdeles har mye å by på :)

  SvarSlet
 13. Hej Gitte. Jeg eynes også dit blå bed er rigtig flot i høstfarver. Din indianermynte er meget fin. Den kan jeg især godt lide, men jeg synes også det er flot med grå imellem. Det var interessant at se.

  SvarSlet
 14. De klare blå farver og de mørklilla og mørkløvede er simpelthen så smukke sammen;) Jeg har kun hvide Scabiosa og de blomstrede til langt ind i januar sidste sæson, det er somom de har det bedst med køligt vejr, måske gælder det også for din blå?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Det lyder interessant at skabiose blomstrer så længe. Jeg såede mine sidste år, så jeg har ikke så meget erfaring med dem.

   Slet
 15. What lovely photos of your garden. I see a flower that I have that I don't know the name of. You call it Caucasian skabiose. Mine is a sort of pink color. Very very nice plant.

  SvarSlet
 16. De skønneste efterårsbede du viser :-) Verbenaen i samspil med græssen er utrolig kønt. Indianermynten er frodig skal jeg love for med de mange frølinger den sår :-) Måske vi kunne bytte med et eller andet, for den kunne jeg godt tænke mig? Jeg skal i gang med en frøside på bloggen. Jeg smutter lige ind på dine frøsider ... ;)
  Palmekål ser brandgodt ud i bedet.
  Knus
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose,
   Mail mig din adresse, så sender jeg frø til dig. Er du interesseret i både de blå og hvide indianermynter?

   Slet
 17. Tusinde tak for alle de dejlige kommentarer :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...