torsdag den 4. oktober 2012

Frøformering af agapanthus - et tålmodigheds projektNu begynder jeg at tro på at projekt 'frøformering af skærmlilje' vil lykkes. Jeg var ellers noget i tvivl i foråret, hvor agapanthus 'Purple cloud' i den røde potte, som jeg såede i juni 2011, kun var på størrelse med planterne i de små sorte potter.De små agapanthus i de sorte potter er sået indendørs i slutningen af april i år.
Den ene potte indeholder den blå agapanthus 'Headbourne Hybrids'. Det skulle være den mest hårdføre agapanthus der findes, og den skulle blomstrer allerede andet år efter den er sået. Den anden potter indeholder en hvid agapanthus, som jeg desværre ikke kan huske navnet på.

Nu er det snart weekend og så skal jeg i gang med at lægge forårsløg. Jeg krydse fingre for at vi får nogle tørre dage :-)

20 kommentarer:

 1. I keep my fingers crossed your agapanthus will bring flowers next year.
  Have a wonderful evening Gitte

  SvarSlet
 2. Håber også på tørre dage - jeg har nemlig også en del løg der skal i jorden :-)

  SvarSlet
 3. Ja, det tar litt tid å få blomster på disse plantene, men de pleier å blomstre til slutt.

  SvarSlet
 4. Den er da blevet stor, så mon ikke det lykkes næste år.
  Jeg har lige hørt, at hvis man planter agapathus ud i bedene, er de hårdføre. Jeg har netop fået en bid fra Helle Blomsterhatten, den blev plantet ud i et bed, og den kom fra et bed og har overvintret i mange år. Det bliver spændende.

  SvarSlet
 5. Vakker og blå :) Denne har jeg ikke prøvd å så, men har lest noe om "flytesåing"? Jeg skal krysse fingrene for at solen skinner på hagen din sånn at du får lagt løk i helgen!

  SvarSlet
 6. Godaften Gitte.Det bliver da spændende om din agapentus vil blomstre næste år.
  Jeg købte en blå i foråret med to flotte blomster.Nu har den fået to nye der er ved at springe ud.Har også to små,som ingen blomster har haft endnu.Så det bliver også spændene om der kommer nogle til foråret.
  Godnat herfra Jette

  SvarSlet
 7. Spændende med Agapanthus - at du selv har frøsået dem, mener jeg. Er de virkelig hårdføre som Lisbeth skriver? Hmm ja det ville jo være uligt noget nemmere, end at opbevare dem indendøre. Skal den må så ikke sætte dybt, tænker jeg? Ja det er jo et forsøg værd! Må tænke over det ... mine er gamle efterhånden.

  SvarSlet
 8. Ja, jeg undrer mig også over, om du virkelig kan have dem i jorden om vinteren. Mine kommer ind i potter hvert år, for det fryser alt for meget om vinteren her.
  Jeg fik den ene af mine som knol en gang. Det tog et par år før den begyndte at blomstre, så det er rigtig, det med tålmodigheden ;-)

  SvarSlet
 9. Held og lykke med projektet.
  Håber også på godt vejr i weekenden, så haven kan friseres og forberedes til næste år.
  ;o)

  SvarSlet
 10. Hvor er det spændende at de er vokset så godt til :-) Det giver virkelig lyst til at prøve selv!
  God dag :-)
  Kh
  Rose

  SvarSlet
 11. Hvor er de fine. Held og lykke med dem, og god fornøjelse med løglægningen.

  SvarSlet
 12. Hvor er det spændende :-) Jeg har sået dem én gang for mange år siden, men der kom ingen op.
  Til gengæld har jeg faktisk agapanthus som overvintrer i mit beskyttede hjørne i nærheden af husmuren. De kommer fint med blade hvert år, men de bliver ikke ret store og har aldrig blomstret.
  Jeg tror ikke de ville kunne overleve i min tunge lerjord ude i selve haven.

  SvarSlet
 13. ....hvor godt Gitte. Må beundre dig for din tålmodighed og evner ud i frøsåningen. Der er ikke noget bedre end planter man selv har været ophavsmand til.

  Der ramte du min dårlige samvittighed.....løg.......jeg har hverken fået købt eller lagt nogen endnu. Godt det snart er efterårsferie ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 14. Takk for besøket. Koselig å komme her og se prosjektet ditt. Lykke til:)

  SvarSlet
 15. Kjempeflott sådd du har her. Du er virkelig flink...den hadde vokse seg godt til synest eg.
  Nydelige haustanemoner på inlegget ditt før her også!!
  Ha det fint :)

  SvarSlet
 16. Tusinde tak for jeres kommentarer :-)

  Jeg tror ikke alle agapanthus arter er vinterhårdføre, hvis de plantes i bedene. Det kræver nok at de står meget beskyttet, som Hanne skriver.

  SvarSlet
 17. Hold da op... Det ser godt ud.
  Må man spørge hvordan du har taget frø fra dem? Hvis du da ikke har købt dem..
  Jeg vil også prøve til foråret og havde læst man bare skulle lade frøstandene blive på stilken ind til de visner, men alle frøstande falder af mine inden de når at visne ned, så jeg har klippet hovedet af og hængt dem op i en nylonstrømpe i håb om at de tørrer.
  Er det helt forkert??
  På forhånd tak

  Med venlig hilsen

  Tine Vogt
  www.haveglaeder.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine. Jeg har ikke erfaring med at eftermodne agapanthus frø, men mon ikke din metode vil virke.

   Slet
 18. De er jo ikke så små de du sådde i vår! Jeg sådde også denne, men husker ikke hvor mange frø! Bare to spirte, men de er fortsatt ganske små, og mindre enn de du har i de sorte pottene! Håper de legger på seg og blir store og kraftige til neste år! Kanskje du får blomst på dem neste år?

  SvarSlet
 19. Tengo que decirte que yo sembré agapantos y tengo una buena plantación de ellos, puedes verlos en mi blog. Aquí en Galicia se dan muy bien,Da resultado el tema del sembrado. !Animo!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...