torsdag den 30. august 2012

Frøformerede hosta & kaukasisk skabiose

Jeg vil lige vise jer, hvor store mine hostaer som jeg såede i vindueskarmen i januar - er blevet. De er plantet i 12 cm potter.Og liiiige endnu et par billeder af mine smukke kaukasisk skabioser. De har en kraftig tiltrækningskraft på både insekter og min kamera linse :-)

 
Weekenden er lige om hjørnet :-)

27 kommentarer:

 1. Smukke billeder af den Kaukasiske Scabiosa, den står på min ønskeseddel i både blå og lilla for jeg er vild med dem:-)
  Det er også nogle fine Hosta planter du har lavet. Jeg er vild med Hosta, men de små havesnegle er så agressive i mine så de ser så sølle ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - Havesneglene æder også mine hosta, der er plantet i bedene. Det er jeg godt træt af, så fremover
   vil jeg kun have hosta i krukker.

   Slet
 2. Hvor er den også smuk den kaukasiske donna. Jeg har det lige som Lisbeth har set dem i alle mulige skønne nuancer og må også have dem i haven.
  Hostaer er fantastiske, skal huske at samle frø og Marianne (den Helbredende) har fortalt mig hvornår jeg skal høste.....det er da sjovt at give små babyer videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente - Den Kaukasiske Scabiosa er blevet min yndlingsblomst, den har kun positive egenskaber. Held og lykke med hosta frø høsten og såningen :-)

   Slet
 3. måske er jeg et insekt... jeg føler også en stor tiltrækning til skabioserne - bzzzzzzzzzzzzz bzzzzzzz - vil også ha'

  SvarSlet
 4. Sikke nogle fine hostababyer du har lavet, - og jeg er stærkt tiltrukket af den grønne planteklokke du viser... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fru Friis - Jeg er også glad for glasklokken og passer godt på den. Det er desværre den eneste, af de tre jeg købte, der ikke er gået itu.

   Slet
 5. Hvor er de fine, de store små hostaer.
  Og skabioserne er utroligt smukke - der er vist tiltrækning på andre end bierne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Christel - Ja, det ser ud som om Kaukasiske Scabiosa tiltrækker andet end insekter :-)

   Slet
 6. Godaften Gitte.Flotte billeder af din skabioser.Og jeg kan slet ikke stå for dine små selvsåede hosta.Hvornår er det man kan høste frø,og er det svært at få dem til at spire?Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette - Man kan høste hosta frø, når frøkapslerne har skiftet farve fra grøn til brun. Hvis du så klipper stænglen af og tager den indenfor, vil frøkapslerne åbne sig. Frøene kan sås indendørs fra januar, og det er ikke svært at få dem til at spire.

   Slet
 7. Dine hostaer ser fine ud, mine gror ikke rigtig, har du haft dem ude i sommer? Mine står i vinduskarmen endnu og er stadig små.
  Fantastisk billede af den kaukasiske skønhed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - Mine hosta babyer har stået ude siden starten af juni. Er dine blevet pottet om, så de har masser af næring?

   Slet
 8. Lekre blomst og insektbilder! Likte godt glasskolben på første bildet :) Sånt finner man aldri i butikkene her.. God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ranten - Jeg har købt glasklokken i en web butik, men jeg kan ikke lige huske hvilken.

   Slet
 9. Fine hostaer - de ligner til forveksling mine som jeg såede i marts. De har siden stået i drivhuset i et skyggefuldt hjørne. Og jeg var meget positivt overrasket over hvor nemme de var at få til at spire. Skabioser er fantastiske og det er nogle skønne billeder du har fået taget af dem.
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Trine - Ja, hosta er lette at få til at spire. Du er heldig, at du har dine i drivhus. Mine har stået ude, og fuglene har
   desværre hakket mange op af potterne.

   Slet
 10. Neeeej hvor er dine hostaer flotte. Har du selv taget frö?
  KH!
  //Ann-Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ann-Sofie - Ja, det er hosta frø jeg selv har høstet, som jeg har sået

   Slet
 11. Fantastic photographs.
  An abundance of flowers.
  I am delighted with your blog. There is an excellent.
  Lucy

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Lucja-Maria. I am very glad that you like my blog :-)

   Slet
 12. Sikke en smuk farve, den skabiose har. Dine hostaer ser ud til at trives fint. Det er så berigende og også sjovt at være selvforsynende med planter - I den retning har du været en stor inspiration for mig. Det var rigtig gode billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte - Det er dejligt at kunne fråse i næsten gratis hjemmedyrkede planter. Det er skønt, at vi kan inspirere hinanden her i blogland :-)

   Slet
 13. Jeg har en hosta som er lidt anderledes end de andre, og den vil jeg rigtig gerne opformere da den også dufter,men den har en anderledes blomsterstængle så er spændt på om den laver frø , der er ingen endnu.
  Hilsen Helle
  Jeg er også scabiosa fan men de dør let ved mig, men har da sået 2 slags i år af de 1 årige og de er bare skønne.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...